keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ben saapuu uuteen kouluun uutena oppilaana. Paikalleen asettuminen on haasteellista eikä paikkaa meinaa löytyä taitavalle hyökkääjälle edes pelikentältä. Ben on tästä harmissaan, ja harmitus vain kasvaa, kun joukkoon saadaan uusi pelaaja, Tariq, joka osoittautuu lahjakkaaksi pelaajaksi. Sen sijaan, että Ben antaisi mielipahalle vallan, päättääkin hän yrittää tutustua hiljaiseen ja ujoon, toiseen uuteen oppilaaseen.

1. Miten kuvailisit Beniä tai Tariqia? Minkälaisia he ovat luonteeltaan? Huomaatko jotain yhtäläisyyksiä tai eroavaisuuksia Benin ja Tariqin välillä? Mitä yhteisiä mielenkiinnon kohteita heillä on?

2. Miten Ben ja Tariq ystävystyvät? Miten ystävyys saa alkunsa, entä miten heidän ystävyytensä kehittyy elokuvan aikana? Millaisena Benin ja Tariqin ystävyys kuvataan?

3. Miksi Tariq suuttuu Benin luona vieraillessa? Miten Ben taas reagoi tilanteeseen?

4. Miten elokuvan eri henkilöhahmot suhtautuvat toisiinsa? Miten esimerkiksi Ben ja Tariq kohtelevat toisiaan, miten taas Benin luokkakaverit tai vanhemmat suhtautuvat Tariqiin ja tämän tilanteeseen?

5. Minkälaisiin haastaviin tilanteisiin Tariq ajautuu elokuvassa? Mitä niistä seuraa hänelle? Miksi esimerkiksi väärien papereiden käyttäminen tai kohtaaminen poliisin kanssa aiheuttaa hänessä pelkoa?

6. Mitä tunteita ja ajatuksia elokuvassa esiintyvät lasten ja aikuisten väliset kohtaamiset sinussa herättävät? Onko esimerkiksi aikuisten tai viranomaisten käytös mielestäsi aina hyväksyttävää? Perustele vastauksesi.