keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Keskustelkaa joulunvietosta. Mitä valmisteluja tehdään ennen jouluaattoa? Keskustelun apuna voi käyttää esimerkiksi valokuvia kotoa, kirjojen kuvituksia, jouluun liittyviä esineitä, jouluisia tai talvisia kuvia maalauksista, leipomisaineksia, karkinteko-ohjeita ja -aineita.

Valokuvia joulunvietosta Lapset tuovat kotoa valokuvia oman perheen joulun vietosta. Järjestetään kuvista näyttely seinälle ja tarkastellaan valokuvia yhdessä. Keskustellaan yhdessä mitä samoja jouluperinteitä huomasitte Viirun ja Pesosen joulun vietossa? Keskustellaan myös mitä erilaista löydetään? Jos valokuvia ei ole saatavilla, valitaan jouluun liittyviä kirjojen kuvituksia, joita tutkitaan yhdessä.

Joulunvalmisteluja ja -viettoa pantomiimina 1-3 lasta kerrallaan esittää pantomiimina erilaisia jouluvalmisteluja toisten yrittäessä arvata mistä on kyse. Esim. Kynttilän sytyttäminen, lahjan paketoiminen, joulukuusen koristeleminen, piparkakunleipominen, joulusiivous…

Jouluherkkujen valmistaminen Leivotaan yhdessä pipareita tai joulutorttuja.

Ihanat kaura-kookospallot

100g voita

1dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

2 !/2 dl kaurahiutaleita

Voi ja sokeri vaahdotetaan kunnolla.

Muut aineet lisätään ja sekoitetaan hyvin.

Muotoillaan pyöreitä palloja jotka kieritellään kookoshiutaleissa.

Lisää ohjeita mm. Päivi Saari ja Margot Varelius: Karkkikirja, WSOY

 

Etsitään uusia ja vanhoja kuvia joulusta ja talvesta (esim. Rudolf Koivu ja Martta Wendelin, on paljon muitakin…)

Miten eri maissa vietetään joulua? Keskustelun apuna esim. Willson& Ichikawa: Hauskaa Joulua! Maailman lapset joulupuuhissa. Otava 1983.