keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Viettäkää yhdessä joulunalusviikkoja katsomalla animaatioelokuva Viiru ja Pesonen joulupuuhissa sekä puuhaillen erilaisia jouluaskareita ja muuta mukavaa niin ulkona kuin sisälläkin.

Joululaulut, -runot ja tarinat sekä sisä- ja ulkopuuhat voidaan toteuttaa joulukalenterin tavoin. Oppimateriaalin tehtäväideoita voidaan laittaa yksi kerrallaan joulukoriin, josta kukin lapsi saa niitä vuorollaan nostaa. Jonakin päivänä luetaan jouluinen tarina, toisena tehdään kynttilöitä pukinkonttiin tai leikitään hippaa yhdellä suksella kuin Viiru-kissa konsanaan.

Joulupuuhien yhteydessä voidaan muistella elokuvan tapahtumia ja keskustella tarinan eri roolihahmoista. Yhdessä voidaan pohtia mm. millaisia asioita joulupukilta voi toivoa joulukirjeessä ja mitä Viiru-kissa toivoi? Elokuvan katselua varten voidaan antaa lapsille tehtäviä kuten "mitä joulupuuhia elokuvassa tehtiin?" Sven Nordqvistin kirjaa Viirun ja Pesosen joulupuuhat ja siihen perustuvaa elokuvaa voidaan vertailla keskenään ja pohtia yhdessä miten kuvat saadaan animaatiossa liikkumaan. Apuna voi käyttää oppimateriaaleja elokuviin Viiru ja Pesonen, Viiru ja Pesonen: Viirun syntymäpäivä sekä Viiru ja Pesonen – muisti pätkii.