keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

a) Pesonen elelee yksinään ennen Viirun tuloa. Hän on puuhakas ja keksii kaikenlaisia laitteita. Elokuvan alkupuolella esitellään Pesosen erikoinen lakaisulaite. Millaisen kätevän koneen te haluaisitte keksiä? Pohtikaa, miksi juuri sellaista konetta tarvitaan. Mihin sitä voisi käyttää? Mitä materiaalia koneenne valmistukseen tarvitaan? Tehkää suunnitelmia koneestanne piirroksineen.

b) Viirusta ja Pesosesta tulee parhaat ystävykset. Millaista Pesosen elämä oli ennen Viirun tuloa taloon? Miettikää yhdessä, miltä Pesosesta tuntui olla yksin. Miltä Viirusta tuntui olla yksin metsässä? Miltä Pesosesta tuntuu, kun hän saa Viirun ystäväkseen? Miten Pesonen alkaa huolehtia ystävästään? Minkälaisia asioita teille tulee mieleen Viirun ja Pesosen ystävyydestä ja yhteistyöstä eri tilanteissa? Mitä mahtaa tarkoittaa sanonta ”jaettu ilo on kaksinkertainen ilo”?

c) Pesonen teki Viirulle hienot housut. Millaiset vaatteet te haluaisitte Viirulle? Suunnitelkaa Viirulle uusia vaatteita. Piirtäkää A3-paperille Viirun kuvia vaatteineen. Maalatkaa taustat peiteväreillä.

d) Rouva Anttonen on metsässä keräämässä sieniä, kun se löytää Viirun metsästä. Mitä sieniä te tunnette? Saako kaikkia sieniä poimia? Tunnetteko myrkkysieniä?

 

Myrkkysieni-peli

Etsikää sienikirjoista sienten kuvia ja piirtäkää vahaliiduilla erilaisia sieniä mallin mukaan ohuelle pahville tai kartongille. Hauskemman pelin saa, kun piirtää ja värittää myös mielikuvitussieniä. A4-kokoiselle paperille mahtuu pari-kolme sientä. Peliin tarvitaan 30-50 sientä. Sienet leikataan irti ja päällystetään kontaktimuovilla.

Peliä pelataan siten, että sienet levitetään lattialle ja yksi pelaaja kerrallaan lähetetään oven taakse sienikorin kanssa. Muut pelaajat istuvat ringissä sienten ympärillä ja sopivat yhdessä, mikä sienistä on myrkkysieni. Pelaaja haetaan oven takaa sienestämään. Hän alkaa poimia sieniä koriin yhden kerrallaan, ja muut alkavat laskea yhdessä ääneen, montako sientä poimija ehtii poimia, ennen kuin hän koskettaa myrkkysientä. Silloin kun sienten kerääjä koskettaa myrkkysientä, pelaajat huutavat yhteen ääneen: MYRKKYSIENI!