keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Yrittäjyys, työelämä, dokumenttielokuva.

Synopsis:
Yrittäjä on karnevalistinen elokuva yrittämisen innosta ja eetoksesta, kahdesta yrityksestä kahdessa hyvin erilaisessa Suomessa.

Elokuvassa Laineen kuusihenkinen perhe tekee työtä tyhjenevällä kotikylällään Honkajoella. Perhe pyörittää tivolia ja ajaa liha-autollaan ympäri maakuntaa myyden perinnelihaa.

Samaan aikaan pääkaupunkiseudulla Maija Itkonen ja Reetta Kivelä saavat hullun idean valmistaa kaurasta proteiiniruokaa. Naiset hankkivat tehtaan ja tilaavat Kiinasta ensimmäisen tuotantokoneen. Syntyy ihme nimeltä nyhtökaura, jota kaikki haluavat, mutta jota ei aluksi saa mistään.

Yrittäjä on hauskan hellä kuvaus sirkushupeja, lihaa ja kauraa kauppaavista ihmisistä, joilla on intoa ja hullunrohkeutta lähteä tavoittelemaan unelmiaan.

Lähde: Pirkanmaan elokuvakeskus

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Perusopetuksen osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti oppiaineisiin äidinkieli ja kirjallisuus, elämänkatsomustieto, historia, yhteiskuntaoppi ja kuvataide sekä perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisiin osaamiskokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot, monilukutaito, työelämätaidot ja yrittäjyys sekä osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen.

Lukio-opetuksen osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti seuraaviin oppiaineisiin ja kursseihin: Äidinkieli ja kirjallisuus (Suomen kieli): Tekstit ja vuorovaikutus (ÄI1), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4); Filosofia: Johdatus filosofiseen ajatteluun (FI1), Etiikka (FI2), Yhteiskuntafilosofia (FI3); Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1), Tunteet, psyykkinen hyvinvointi ja mielenterveys (PS4), Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen (PS5); Historia: Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa (HI1); Yhteiskuntaoppi: Suomalainen yhteiskunta (YH1), Taloustieto (YH2); Elämänkatsomustieto: Maailmankatsomus ja kriittinen ajattelu (ET1), Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2), Yksilö ja yhteisö (ET3); Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1).

Opetussuunnitelmien aihekokonaisuuksiin osalta oppimateriaali soveltuu lukio-opetuksen kokonaisuuksiin aktiivinen kansalaisuus, yrittäjyys ja työelämä, hyvinvointi ja turvallisuus, kestävä elämäntapa ja globaali vastuu ja monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2018. Linkit on tarkistettu 23.2.2018.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Yrittäjä

Tilattavissa elokuvateatteriin

Dokumenttielokuva tämän päivän yrittämisen arjesta.

Alkuperäinen nimi:
Yrittäjä
Julkaisuvuosi:
2017
Pituus:
77 min.
Levittäjä:
Pirkanmaan elokuvakeskus ry - Juha Elomäki 050 412 4137 / juha.elomaki@elokuvakeskus.fi
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Virpi Suutari
Käsikirjoitus: