Late Lammas -elokuva (2015)
Late Lammas -elokuva (2015)

Peruskoulun elokuvakurssi

Johdanto

Peruskoulun elokuvakurssilla syvennytään elokuvakulttuuriin ja elokuvanlukutaitoon. Kurssin aikana tutustutaan valikoituihin elokuviin, uutuuksiin ja/tai klassikoihin.

 

Kurssi soveltuu erityisesti äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen, kuvataiteen opetukseen ja uuden opetussuunnitelman mukaiseksi valinnaiskurssiksiOpettaja voi elokuvavalinnoilla ja valitsemillaan tehtävillä liittää kurssin osaksi mitä tahansa oppiainetta tai oppimiskokonaisuutta. Koulu voi myös ottaa kurssin osaksi valinnaiskurssien tarjontaa, jonka opettaja räätälöi sopivaksi opetusryhmän ikätason, koon ja opetettavan ryhmän kiinnostusten mukaan.

 

Uuden opetussuunnitelman myötä valinnaisaineet ovat tulleet myös alakouluihin. Tätä materiaalia voi käyttää suoraan valinnaiskurssina. Oppilas opiskelee vähintään 9 vuosiviikkotuntia valinnaisaineita koko peruskoulunsa aikana. Opetuksen järjestäjänä kunta päättää tai antaa jokaisen koulun itse päättää siitä, miten ja milloin valinnaisuus tarjotaan oppilaille. Valinnaisuus ei koske pelkästään taito- ja taideaineita vaan myös kaikkia muita opetettavia aineita, vieraita kieliä sekä laaja-alaista oppimista yhdisteleviä kokonaisuuksia. 

 

Peruskoulun elokuvakurssin on laatinut luokanopettaja KM ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

 

Materiaalin on tuottanut Koulukino.

 

 

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa