keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Synopsis: Bradley Cooperin esikoisohjaus A Star Is Born kertoo urallaan menestyneen country-rokkarin Jackson Mainen (Bradley Cooper) ja lahjakkaan laulajan Ally Campanan (Lady Gaga) rakkaustarinan sekä kuvaa Allyn kehityksen pop-musiikin huipulle ja Jacksonin tuhon.
Kumpikin on jämähtänyt paikalleen elämässä: tinnituksesta ja osittaisesta kuuroutumisesta kärsivä Jackson vetää vielä konsertteihinsa suuria yleisöjä esiintyen alkoholin ja pillereiden voimalla, kun taas Ally asuu isänsä luona, työskentelee tarjoilijana ja esittää covereita drag-baarissa. Jackson löytää Allyn kautta uudestaan musiikin tekemisen ilon ja Ally sitä vastoin itseluottamusta esittää itse säveltämäänsä ja sanoittamaansa musiikkia. Elokuva on paitsi Allyn kehityskertomus niin myös traaginen kuvaus musiikkiteollisuuden ja markkinointikoneiston varjopuolista sekä kuuluisuuden kiroista.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut freelancetoimittaja, kulttuurituottaja Kitti Saalonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2019. Linkit on tarkistettu 3.10.2019.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

A Star is Born

A Star is Born on traagisen rakkaustarinan uudelleenfilmatisointi, jossa kokenut muusikko Jackson Maine rakastuu uransa alkumetreillä kamppailevaan artistiin Allyyn. Ally on juuri luopumaisillaan unelmastaan tulla menestyneeksi laulajaksi, kunnes Jack taivuttelee hänet parrasvaloihin. Samaan aikaan kun Allyn ura lähtee nousukiitoon, heidän suhteensa alkaa rakoilla Jackin taistellessa omien sisäisten demoniensa kanssa.

Alkuperäinen nimi:
A Star is Born
Julkaisuvuosi:
2018
Pituus:
136 min.
Kielet:
Levittäjä:
Warner Bros. Finland
Tuotantomaa(t):
Yhdysvallat
Ohjaus:
Bradley Cooper
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Lady Gaga, Bradley Cooper, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle, Sam Elliott Genret:
Nimi ruotsiksi:
A Star is Born