keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
© 2018 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. AND METRO-GOLDWYN-MAYER PICTURES INC. ALL RIGHTS RESERVED

Bradley Cooper kuuli Lady Gagan esittävän hyväntekeväisyystapahtumassa elokuvassakin kuultavan La Vie en Rose -kappaleen ja sopi tapaamisesta heti seuraavana päivänä. Kuusinkertainen Grammy-voittaja ei ollut kuitenkaan kaikkien Warner Bros. -elokuvayhtiön pamppujen mieleen, vaan Lady Gaga joutui koekuvauksiin. Tästä aiheutui kiistanalainen Twitter-myrsky Cooperin pyyhittyä Lady Gagan kasvot puhtaaksi meikeistä.

Lady Gaga esiintyykin lähes koko elokuvan ajan miltei meikittä, mikä on kiinnostavaa, koska hänen julkisuuskuvansa perustuu paljolti naamioiden ja kulissien taakse kätkeytymiseen ja imagon tuotteistamiseen. Hän on sanonut taiteestaan: "Työni koostuu mielestäni kolmesta osasta. Se on osaksi pop-esitys, osaksi performanssitaidetta ja osaksi muoti-installaatio. Nämä kolme elementtiä löytyvät jokaisesta esiintymisestäni."

Yleisö on vuosien varrella tottunut näkemään Lady Gagan pukeutuneena lihariekaileisiin tai luurangoksi, soittavan palavaa flyygeliä, onpa hänen nähty kuoriutuvan jättiläismäisestä munastakin. Häntä pidetään avantgardistisena ja postmodernistisena kulttuurin kierrättäjänä.

Muusikkona hän on teknisesti lahjakas pianisti, monipuolinen säveltäjä ja ennen kaikkea yli neljän oktaavin äänialallaan eräs aikamme lahjakkaimipia laulajia kevyen musiikin genressä. Lady Gaga onkin klassisen laulutekniikan taitava mezzosopraano. Hän on kameleontin tavoin uskaltanut muuttaa vuosien saatossa tyyliään esimerkiksi Joanne-albumissa tai esittäessään sekä levyttäessään jazzmelodioita Tony Bennettin kanssa tai laulaessaan musikaalisävelmiä. Elokuvassa Lady Gagan oli luovuttava kaikista naamioistaan.

Pohdittavaksi

Lehdistössä on kirjoitettiin, että pyyhkiessään Lady Gagan meikit pois Bradley Cooper vei häneltä itsemääräämisoikeuden omaan ulkonäköönsä, semminkin kun Lady Gagan imago on tarkkaanharkittu ja rakennettu tuote. Mitä mieltä sinä olet? Korostuvatko musiikilliset arvot ja taiteilijan autenttisuus, kun naamiot pyyhitään pois? Unohtuvatko Lady Gagan musiikilliset ansiot joskus teatraalisuuden kustannuksella?