keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kuva: Marko Junttila /MRP Matila Röhr Productions.

Ailo-elokuva on fiktiota eli mielikuvituksen tuotetta. Elokuva on kuvattu luonnossa ja kaikki elokuvassa nähty on todellista, mutta tarina on keksitty ja luonnon kiertokulkua ja tapahtumia dramatisoidaan elokuvallisin keinoin. Elokuvan teemoina ovat lapin luonto, kesyttämätön erämaa sekä ikuinen äidinrakkaus, jonka ansiosta Ailo uskaltautuu seikkailuun yhdessä muiden villieläinten kanssa.

Elokuvan mieleen palautus

1. Muistelkaa elokuvaa nuorempien oppilaiden kanssa puhekuplatehtävän avulla. Keskustelkaa yhdessä elokuvan tapahtumista.
Käykää vanhempien oppilaiden kanssa elokuvaa läpi siihen liittyvien kysymysten avulla. Oikeat vastaukset löytyvät opettajan liitteestä. Tehtävän voi myös antaa oppilaille jo ennen elokuvan katsomista ja ottaa näytökseen mukaan.

2. Värittäkää kuva Ailosta ja äidistä tai naalista. Keskustelkaa elokuvan tapahtumista. Mitä Ailo koki ensimmäisen vuoden aikana? Mitä naali teki? Mitä Ailolle, emälle ja naalille mahtaa nykyään kuulua? Ottakaa valmiista värityskuvasta kuva ja julkaiskaa instagramissa #ailoporo #ailoelokuva #koulukino

3. Pelatkaa pareittain tai koko luokan kanssa sanaselitystä elokuvan sanoilla. Opettaja tulostaa sanat oppilaille. Keskustelkaa tehtävän jälkeen, miten selitetyt sanat liittyivät elokuvaan. Käykää läpi ne sanat, joita ei selitetty. Oppilaat voivat keksiä lisää sanoja.

Sankareita ja äidinrakkautta

4. Elokuvan ohjaaja halusi tehdä tarinan sankarista. Hän halusi näyttää miten pieni poro joutuu osoittamaan ’sankaruutta’ elämänsä ensi hetkistä lähtien taistellen kylmyyttä ja petoja vastaan. Keskustelkaa tai kirjoittakaa, onnistuiko ohjaaja mielestänne tavoitteessaan? Millainen henkilö tai hahmo on sankari? Miksi Ailoa voi sanoa sankariksi? Tuleeko mieleen muita sankarihahmoja?

5. Äidinrakkaus on yksi elokuvan teemoista. Miten se näkyy elokuvassa? Keskustelkaa tai kirjoittakaa omasta äidistä tai jostain muusta aikuisesta, joka on auttanut sinua esteiden yli.