keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kuva: MRP Matila Röhr Productions

1. Ilmastonmuutos on suuri uhkatekijä erityisesti arktisille lajeille. Ilmasto lämpenee pohjoisessa nopeammin kuin etelässä. Pohtikaa millaista eläinten elämä olisi ollut, jos lunta olisi ollut vähemmän tai ei ollenkaan. Voitte kirjoittaa tarinan elokuvan eläinten elämästä talvella ilman lunta tai piirtää aiheesta. Selvittäkää, miksi ilmasto lämpenee pohjoisessa nopeammin kuin etelässä.

2. Lajeilla on kolme keinoa selviytyä ilmastonmuutoksen aiheuttamasta elinympäristöjen nopeasta muutoksesta. Ne joko sopeutuvat, siirtyvät muualle tai häviävät eli kuolevat sukupuuttoon. Ottakaa selvää elokuvan eläinten uhanalaisuusluokituksista ja tutkikaa, onko jokin laji erityisen vaarassa. Mitkä tekijät uhkaavat lajia? Pohtikaa, onko lajilla mahdollisuus sopeutua tai siirtyä vai häviääkö se ilmastonmuutoksen myötä kokonaan.
Jos tehtävä tuntuu kinkkiseltä, ottakaa yhteyttä tämän oppimateriaalin kirjoittaneeseen ympäristökasvattajaan Marianne Saviahoon (marianne.saviaho@gmail.com).

Vinkki! Luonnontieteellisessä keskusmuseossa on ilmastonmuutoksesta kertova Muutosta ilmassa -näyttely, johon kannattaa tutustua. Näyttelyssä järjestetään myös erilaisia opastuksia.