keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

”Homomekka” – Castron alue San Franciscossa

“OH MY GOD there it was. The gayest city in the world stood before us across the bay. I could see the Gay Gods in the sky blessing the city and its gay wonders.”  James

Castron alue San Franciscossa on USA:n suurin ja kuuluisin HLBTI-alue.  Siellä järjestetään lukuisia moninaisuutta juhlistavia tapahtumia vuosittain, ja sillä on huomattava symbolinen arvo HLBTI-yhteisön kotina. Alueen kehitys alkoi 1960-luvulla, kun työläisalue alkoi muovautua trendikkääksi ja nousi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen suosioon. Sittemmin alue on laajentunut myös Castron lähiympäristöön ja koko San Franciscolla on hyvin HLBTI-myönteinen maine. HLBTI-yhteisölle suunnatut palvelut, kulttuuri ja ilmapiiri houkuttelevat alueelle turisteja ja paikkaansa etsiviä HLBTI-ihmisiä läheltä ja kaukaa.

Castron alueella asui myös poliitikko Harvey Bernand Milk (1930-1978), joka tuli kuuluisaksi kampanjoinnistaan homojen oikeuksien puolesta pyrkiessään San Franciscon kaupunginhallitukseen Kaliforniassa. Hänen elämästään kertoo elokuva Milk (2008), jonka oppimateriaalin löydät täältä.