keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Tämä tietopaketti on tarkoitettu taustatiedoksi ja tueksi opettajalle, jotta hän voi valmistella opiskelijoita elokuvan teemoihin ennen elokuvan katsomista sekä purkaa elokuvan herättämiä ajatuksia yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Elokuvan keskiössä ovat Jamesin vanhempien homovastaiset asenteet ja ennakkoluulot. Oppimateriaalissa elokuvan teemaa lähestytään vähän laajemmin, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien näkökulmasta. Tarkoituksena on antaa opettajalle välineitä käsitellä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjintää laajemmin, sillä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjivät asenteet ovat läsnä myös yhteiskunnan rakenteissa, kuten lainsäädännössä. Amnesty vaatii seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjinnän poistamista – niin yhteiskunnan rakenteista kuin ihmisten asenteista.

Elokuvan päähenkilöt ovat homomiehiä/-poikia. Oppimateriaalissa käsitellään sekä seksuaali- että sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeustilannetta ja tehdään täten näkyväksi HLBTI-yhteisön  moninaisuutta.

Sanasto