keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Pohtikaa ryhmissä tai pareittain tyttöjen ja poikien ystävyyssuhteiden kuvauksia nuortenkirjallisuudessa, nuortenelokuvissa tai televisiosarjoissa. Poikkeavatko tyttöjen ystävyydet poikien ystävyyksistä? Jos, niin miten? Löydättekö tiettyjä, usein toistuvia ja stereotyyppisiä tapoja kuvata tyttöjen/poikien ystävyyksiä? Kuinka populaarikulttuurin kuvaukset suhteutuvat omaan arkipäiväänne?

Voitte katsoa keskustelun pohjaksi esimerkiksi elokuvien Kolmetoista (Catherine Hardwicke, 2003), Mean Girls (Mark Waters, 2004) tai Sisko tahtoisin jäädä (Marja Pyykkö, 2010) trailerit. Pohtikaa elokuvien genre-eroja (teinikomedia, draama) sekä henkilöhahmojen eroja ja yhtäläisyyksiä.

Kolmetoista:

http://www.youtube.com/watch?v=7yxrc2W-czA&feature=fvwrel

Mean Girls:

http://www.youtube.com/watch?v=6YjSIvmNjT8

Sisko tahtoisin jäädä:

http://www.youtube.com/watch?v=EJ5f0uq5fOg

Keskustelkaa harrastuksista tai yhteisöistä, joissa on enimmäkseen tyttöjä tai enimmäkseen poikia. Voitte pohtia esimerkiksi hevostalliyhteisöjä, balettia tai muita tansseja, muodostelmaluistelua tai muita urheilujoukkueita. Miten tällaiset yhteisöt ovat erityisiä (esimerkiksi verrattuna kouluyhteisöihin) vai ovatko ne? Miksi? Millaisia ihmissuhteita ja ryhmiä niissä muodostuu?