keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: kansainvälisyys, Italia, kirjallisuus, realismi, fantasia, tyttökirjat

Synopsis: Cabella on 19-vuotias orpotyttö, joka ei koskaan ole tuntenut vanhempiaan. Kun Max-setä kuolee, Cabella saa perinnöksi vanhan avaimen, joka johdattaa hänet rapistuneeseen taloon pienessä italialaisessa vuoristokylässä. Hylätyn talon vaatekaapista löytyy Cabellalle sopivia vaatteita ja eräänä iltana hän tutustuu 9-vuotiaana kuolleen nuohoojapojan Angelon haamuun. Vähitellen alkaa käydä ilmi, mikä liittää hänet kylään ja kyläläisiin ja Cabella ystävystyy naapurissa asuvien kolmen sisaren kanssa. Isosisko Maria on rakastunut salaperäiseen intialaiseen aristokraattiin, jolla on linna kylän laidalla. Sophia kiertää luonnossa piirtämässä eläimiä ja kasveja ja pikkusisko Giulia odottaa komean Romeon saapuvan bussilla kylään. Yksinäisyyden jäädyttämät tunteet alkavat herätä ja Cabella pääsee uuden elämän alkuun. Linnassa järjestetyissä juhlissa myös siskosten romanttisista haaveista voi vihdoin tulla totta.

Avain Italiaan on lukuisilla festivaaleilla palkittu elämänmyönteinen, romanttinen tarina, joka jättää hymyn huulille. Englanninkielinen Avain Italiaan on kuvattu Italiassa, Intiassa ja Englannissa. Elokuvan ovat tuottaneet Seppo Toivonen, Tuomas Kantelinen ja Peter O. Almond Harmaa Media -tuotantoyhtiöstä.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut Ph.D. Hanna Maria Laakso.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 7.7.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Avain Italiaan

Tilattavissa elokuvateatteriin

Cabella on 19-vuotias orpotyttö, joka ei koskaan ole tuntenut vanhempiaan. Kun Max-setä kuolee, Cabella saa perinnöksi vanhan avaimen, joka johdattaa hänet rapistuneeseen taloon pienessä italialaisessa vuoristokylässä. Hylätyn talon vaatekaapista löytyy Cabellalle sopivia vaatteita ja eräänä iltana hän tutustuu 9-vuotiaana kuolleen nuohoojapojan Angelon haamuun. Vähitellen alkaa käydä ilmi, mikä liittää hänet kylään ja kyläläisiin ja Cabella ystävystyy naapurissa asuvien kolmen sisaren kanssa. Isosisko Maria on rakastunut salaperäiseen intialaiseen aristokraattiin, jolla on linna kylän laidalla. Sophia kiertää luonnossa piirtämässä eläimiä ja kasveja ja pikkusisko Giulia odottaa komean Romeon saapuvan bussilla kylään. Yksinäisyyden jäädyttämät tunteet alkavat herätä ja Cabella pääsee uuden elämän alkuun. Linnassa järjestetyissä juhlissa myös siskosten romanttisista haaveista voi vihdoin tulla totta. Avain Italiaan on lukuisilla festivaaleilla palkittu elämänmyönteinen, romanttinen tarina, joka jättää hymyn huulille.

Alkuperäinen nimi:
The Italian Key
Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
95 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Rosa Karo
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Gwendolyn Anslow, Joana Cartocci, Elisa Cartocci, Isadora Cartocci, John Shea, Joeanna Sayler, Gioele Franchini, Mikko Leppilampi, Moose Ali Khan