Kieli ja elokuvan kansainvälisyys
1. Karon elokuva on palkittu parhaana naisohjaajan elokuvana Tulsan kansainvälisillä elokuvajuhlilla Oklahomassa Yhdysvalloissa. Miten mielestäsi elokuvassa näkyy, että sen takana on naisohjaaja? Mieti etenkin elokuvan teemaa ja näyttelijäsuorituksia. Keskustele parisi kanssa, mitä eroavaisuuksia elokuvassa mahdollisesti olisi, jos elokuvan takana olisi miesohjaaja. Perustele vastauksesi.
2. Elokuva voitti elokuussa 2011 pääpalkinnon Feel Good –elokuvafestivaaleilla Los Angelesissa. Syyskuussa 2011 elokuva sai parhaan ulkomaisen elokuvan palkinnon Prinssi Edwardin saaren kansainvälisillä elokuvajuhlilla Kanadassa, yleisön valitseman parhaan elokuvan palkinnon Temecula Valleyn elokuva- ja musiikkifestivaalillasekä parhaan elokuvan palkinnon Route 66 – elokuvafestivaaleilla Yhdysvalloissa. Elokuvan musiikki, jonka on säveltänyt Tuomas Kantelinen, voitti kultamitalin ja festivaalin johtajan erikoispalkinnon Park Cityn elokuvamusiikkifestivaaleilla. Elokuva on saanut tunnustuksia myös Honolulun elokuvajuhlilla ja Las Vegasin filmijuhlilla. Palkinnot kertovat elokuvan kansainvälisestä menestyksestä, ja elokuvahan on myös itsessään kansainvälinen. Elokuvan on ohjannut suomalainen ohjaaja, mutta se on kuvattu Englannissa, Italiassa ja Intiassa.
Miksi elokuvaan on mielestäsi valittu englantia puhuvia, tuntemattomia, nuoria näytteijänalkuja? Olisiko elokuva voitu osittain kuvata myös Suomessa? Kyllä/ei – miksi? Mieti vielä tarkemmin englantiapuhuvien näyttelijöiden käyttöä elokuvassa, joka kuvataan Italiassa. Millä tavoin elokuva olisi muuttunut, jos siinä olisi käytetty italialaisia näyttelijöitä? Mikä rooli on mielestäsi kielellä tietyn kulttuurin realistisessa kuvauksessa?
3. Pohdi, miten erilaiset käyttäytymismallit ovat kulttuurisidonnaisia ja miten henkilöhahmojen rakentuminen ja näyttelijänsuoritukset elokuvassa kertovat tietystä kulttuurista, jota elokuva kuvaa. Miten näyttelijät käyttävät kehonkieltä, eleitä ja ilmeitä sekä puhuttua kieltä rakentaessaan henkilöhahmojansa? Onko kehonkieli puhutun kielen tapaan on kulttuurisidonnaista? Miten, millaisissa tilanteissa ja kuinka paljon esimerkiksi suomalainen käyttää kehonkieltä, entä italialainen? Mieti kehonkielen käyttöä elokuvan Avain Italiaan näyttelijäsuorituksissa – onko se mielestäsi tyypillistä italialaista? Voiko kehonkieli ylipäätään kertoa jotakin tietystä kulttuurista?