keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: suru, rohkeus, perhe, vuodenajat

Synopsis: Hyinen tuuli puhaltaa talvisessa metsässä. Kaikkein kylmintä on kuitenkin Bambin sydämessä. Bambi ei tiedä, mitä sen äidille on tapahtunut. Se tietää vain, ettei äiti voi enää ikinä olla sen kanssa. Bambin isällä, ylväällä Metsän ruhtinaalla, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin yrittää kasvattaa poikansa yksin. Kokemusta sillä ei vasan hoivaamisesta ole, mutta kuten Pöllövaari viisaasti toteaa, kukapa sopisi paremmin kasvattamaan nuorta prinssiä kuin metsän suuri ruhtinas itse. Isä on kuitenkin Bambille hieman etäinen. Metsän ruhtinas yrittää opettaa pojalleen, kuinka esiintyä ylpeästi ja kulkea arvokkaasti.

Isän velvollisuuksien kutsuessa Bambi lähetetään kuitenkin leikkimään ystäviensä Rumpalin ja Kukan kanssa. Bambi tapaa myös jälleen suloisen tyttöpeuran nimeltä Faline, joka saa sen punastumaan. Mutta Ronno, pienet sarvet jo päähänsä saanut kovanaama, ei pidä nuoresta prinssistä tipan tippaa. Kun Bambi ei ota oppiakseen arvonsa mukaista käytöstä, Metsän ruhtinas katsoo epäonnistuneensa kasvatustehtävässään ja pyytää Pöllövaaria etsimään pojalle uuden kodin. Bambille tarjoutuu kuitenkin tilaisuus todistaa isälleen, että siinä on ainesta nuoreksi prinssiksi, ja niin isä ja poika löytävät uudelleen yhteisen sävelen.
 
Ruhtinas opettaa poikaansa metsän tavoille, ja Bambi puolestaan opettaa isäänsä ottamaan hieman rennommin. Juuri kun perhe-elämä alkaa vihdoin luistaa, Pöllövaari tuo paikalle Menan, naaraspeuran joka on valmis ottamaan Bambin hoiviinsa. Bambin sydän särkyy, kun se luulee, ettei isä enää haluakaan sitä luokseen. Se hyvästelee ystävänsä ja lähtee Menan matkaan. Matkan varrella he joutuvat kuitenkin suureen vaaraan. Onnistuuko Bambi kokoamaan kaiken urheutensa selviytyäkseen pinteestä ja palatakseen lopulta isänsä ja ystäviensä luokse? 
 
Elokuvan Bambi II tarina sijoittuu keskelle ensimmäisen Bambi-elokuvan herkimpiä hetkiä ja se kertoo siitä, miten Bambista tuli juuri sellainen kuin se on. Toisaalta tarina kertoo myös siitä, miten isä ja poika oppivat vaikeuksien kautta tuntemaan toisensa. Tälläkään kertaa ei ole omena pudonnut niin kauas puusta kuin ensi näkemältä vaikuttaa.
 
Oppimateriaali on suunniteltu varhaiskasvatukseen. Tehtävien lisäksi oppimateriaalissa on taustatietoa lapsen suruun ja kuolemaan liittyvistä asioista sekä luettelo aiheeseen liittyvästä kirjallisuudesta.
 
Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Oppimateriaali on laadittu vuonna 2006. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Bambi 2

Hyinen tuuli puhaltaa talvisessa metsässä. Kaikkein kylmintä on kuitenkin BAMBIN sydämessä. Bambi ei tiedä, mitä sen äidille on tapahtunut. Se tietää vain, että äiti ei voi enää ikinä olla sen kanssa. Bambin isällä, ylväällä METSÄN RUHTINAALLA, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin yrittää kasvattaa poikansa yksin. Kokemusta sillä ei vasan hoivaamisesta ole, mutta kuten PÖLLÖVAARI viisaasti toteaa, kukapa sopisi paremmin kasvattamaan nuorta prinssiä kuin metsän suuri ruhtinas itse.

Isä on kuitenkin Bambille hieman etäinen. Metsän ruhtinas yrittää opettaa pojalleen, kuinka esiintyä ylpeästi ja kulkea arvokkaasti. Isän velvollisuuksien kutsuessa Bambi lähetetään kuitenkin leikkimään ystäviensä RUMPALIN ja KUKAN kanssa. Bambi tapaa myös jälleen suloisen tyttöpeuran nimeltä FALINE, joka saa sen punastumaan. Mutta RONNO, pienet sarvet jo päähänsä saanut kovanaama, ei pidä nuoresta prinssistä tipan tippaa.

Kun Bambi ei ota oppiakseen arvonsa mukaista käytöstä, Metsän ruhtinas katsoo epäonnistuneensa kasvatustehtävässään ja pyytää Pöllövaaria etsimään pojalle uuden kodin. Bambille tarjoutuu kuitenkin tilaisuus todistaa isälleen, että siinä on ainesta nuoreksi prinssiksi, ja niin isä ja poika löytävät uudelleen yhteisen sävelen. Ruhtinas opettaa poikaansa metsän tavoille, ja Bambi puolestaan opettaa isäänsä ottamaan hieman rennommin. Juuri kun perhe-elämä alkaa vihdoin luistaa, Pöllövaari tuo paikalle MENAN, naaraspeuran joka on valmis ottamaan Bambin hoiviinsa. Bambin sydän särkyy, kun se luulee, ettei isä enää haluakaan sitä luokseen. Se hyvästelee ystävänsä ja lähtee Menan matkaan. Matkan varrella he joutuvat kuitenkin suureen vaaraan. Onnistuuko Bambi kokoamaan kaiken urheutensa selviytyäkseen pinteestä ja palatakseen lopulta isänsä ja ystäviensä luokse?

Alkuperäinen nimi:
Bambi 2
Julkaisuvuosi:
2006
Pituus:
74 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Walt Disney Studios Motion Pictures Finland
Tuotantomaa(t):
USA
Ohjaus:
Brian Pimental
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
SUOMENKIELISET ÄÄNET Metsän Ruhtinas MARKUS BÄCKMAN Bambi MIIKA VINTTURI Pöllövaari JYRKI KOVALEFF Rumpali AKIRA TAKAKI Kukka HENRI PIISPANEN Faline REBEKKA HOLI Ronno SEAN SAN MIGUEL Rumpalin siskot IINES JAAKKOLA JA PINJA ARO Murmeli KARI HIETALAHTI Piikkisika JUHA MUJE Bambin äiti SARI MOILANEN Mena KRISTIINA HALTTU Dialogin ohjaus: ULLA RENKO
Nimi ruotsiksi:
Bambi 2
En isande vind far genom den vintervita skogen. Allra kallast är det ändå i det lilla rådjuret Bambis hjärta. Bambi vet inte vad som har hänt hans mamma. Han vet bara, att mamma kan aldrig mer vara tillsammans med honom. Bambis pappa, skogens stolte furste, kan inget annat än att försöka uppfostra sin pojke ensam. Han har inte mycket erfarenhet av att sköta en rådjurskalv, men – som Ugglefar så klokt påpekar – vem kunde vara bättre skickad att uppfostra skogens unge prins än skogens konung. Pappa känns ändå en aning distanserad för Bambi. Skogens furste försöker lära sin pojke, hur man uppträder värdigt och vandrar med resning. Då pappas plikter kallar, skickas Bambi ändå för att leka med sina vänner Stampe och Blomman. Bambi återser också den söta rådjursflickan Faline, som får honom att rodna. Men Ronno, en tuffing som redan fått små horn, tycker inte ett dugg om den unge prinsen. Då Bambi inte tycks lära sig den värdighet som anstår en prins, anser skogens furste att han har misslyckats i sin uppfostran och ber Ugglefar att söka rådjurspojken ett nytt hem. Bambi får ändå en chans att visa sin pappa, att det finns prinsmaterial i honom, och så hittar far och son åter en gemensam ton. Fursten lär sonen hur man beter sig i skogen, och Bambi lär för sin del pappan att ta det lite lugnare. Just då familjelivet åter ser ut att löpa, presenterar Ugglefar rådjurshonan Mena, som är redo att adoptera Bambi. Bambis hjärta krossas, då han tror att pappa inte längre vill ha honom hos sig. Han tar avsked av sina vänner och följer med Mena. På vägen råkar de i en stor fara. Lyckas Bambi samla sitt mod och rädda dem ur knipan, och får han äntligen återvända till pappa och vännerna? Handlingen i Bambi 2 är förlagd mitt i den ursprungliga Bambi-filmens känsligaste ögonblick, och berättar om hur Bambi blev just den han blev. Å andra sidan berättar filmen också om hur pappan och sonen blir bekanta med varann genom svårigheterna. Inte heller den här gången har äpplet fallit så långt från trädet som man kunde tro i början.