keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

 

Rumpali opettaa Bambia: ”Ole pelottavampi kuin se mikä sinua pelottaa.” 
 
a) Irvistelkää, karjukaa, olkaa tosi pelottavan näköisiä. Harjoitelkaa erilaisia ilmeitä peilin edessä. Seuraavaksi lapset muodostavat pareja ja asettuvat vastakkain seisomaan. Toinen esittää peilikuvana toisen hurjia tai hassuja ilmeitä ja eleitä.
 
b) Hilpeät ilmeet. Ottakaa digikameralla kuvia, joita voi muokata tietokoneen avulla. Kun naamoja hiukan venyttelee ja pyöristelee ja kaventaa yms. saa aikaan aika vitsikkäitä naamoja. Muokataan kaikkien kuvia, myös aikuisten ja asettakaa ne esille. Lasten tehtävänä on keksiä keitä kuvat esittävät.  
 
c) Tehkää jännittäviä ja pelottavankin näköisiä valokuvia valaisemalla pimeässä huoneessa kasvoja leuan alta ylöspäin. Kokeilkaa ensin peilin ääressä uusia ilmeitä ja ottakaa sen jälkeen kuvat automaattikameralla ilman salamaa.  
 
d) Pohtikaa yhdessä millaista on olla rohkea. Mitä muita sanoja käyttäen voi kertoa jonkun olevan rohkea? (urhea, peloton…) Miten Bambi osoitti rohkeutta elokuvan tarinassa?  Pohtikaa yhdessä mikä lapsia yleensä pelottaa? Miten pelko näkyy ulospäin? Miten pelon voi voittaa? Keskustelkaa myös siitä milloin joku teistä on ollut tosi rohkea. Oletteko joskus puolustaneet ystäväänne? Mitä silloin teitte? Mitkä värit voisivat kuvata pelottavia asioita? Kertokaa tai piirtäkää keskustelun pohjalta.