keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

 

a) Bambilla oli myös vihollisia. Pohtikaa mitä on olla kavereita keskenään tai olla jonkun vihollinen. Metsän eläimet saivat koko ajan olla varuillaan, etteivät joutuneet saaliiksi. Mitä erilaisia vihollisia metsän eläimillä on? 
 
b) Vahtikoiraleikki. Vahtikoira asettuu nukkumaan piirin keskelle silmät tiukasti kiinni kello tai tiuku vierellään. Leikin johtaja nyökkää sille, joka saa käydä hiipien hakemassa kellon. Kaikki leikkijät laittavat kädet selkänsä taakse. Koira herää ja alkaa etsiä kelloa. Hän saa arvata kenen selän takana kello on. Välillä kellon haltija saa varovasti kilistellä kelloa. 
 
c) Kettu ja jänis. Leikkijät asettuvat piiriin parit perätyksin kasvot piirin keskustaan päin. Yksi leikkijä on kettu ja toinen jänis. Jänis puikkelehtii ympäri piiriä kettua pakoon. Se voi mennä jonkun leikkijän eteen turvaan seisomaan. Silloin sen ryhmän takimmaisena olija joutuu uudeksi jänikseksi. Jos kettu saa jäniksen kiinni, niin osat vaihtuvat. 
 
d) Musiikkisatu. Suomalaisessa luonnossakin eläinlapset kokevat monenlaisia seikkailuja. Pikkunallen karkumatka-musiikkisatu kertoo kevättalvella talviunestaan heräävän Pikkunallen seikkailun. Emonallen vielä sikeästi nukkuessa kömpii Pikkunalle ulos maaliskuiselle hangelle, mutta kuinkas sitten käykään… Luonto on usein ankara, mutta se myös suojelee ja parantaa.  
 
Musiikkisadun + cd Pikkunallen karkumatka (2005) on säveltänyt ja sanoittanut nimimerkki Vilhelm Äijä ja kauniit piirroskuvat tehnyt Jaakko Ahvenainen. 
ISBN 952-91-9569-9