keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ystävyys ja suvaitsevaisuus

Elokuvassa seurataan Bintin ja Eliaksen odottamatonta ystävyyttä, kun vastakohdat kirjaimellisesti törmäävät toisiinsa. Siinä missä Binti on värikäs ja räiskyvä persoona, tottunut käyttämään sosiaalista mediaa ja nauttii näkyvyydestä, viihtyy hiljainen Elias enemmän omissa oloissaan puumajassaan tai
keräten rahaa okapien pelastamiseksi. Uuden ystävyyden myötä Elias saa uutta energiaa ja uusia ideoita pelastushankkeelleen ja Binti löytää väylän hyödyntää sosiaalisen median osaamistaan. Ennen kaikkea molemmat saavat kuitenkin uuden, selvästi kaivatun ystävän.

1. Vastaa seuraaviin kysymyksiin elokuvan perusteella:

  • Miten kuvailisit Bintiä tai Eliasta? Minkälaisia he ovat luonteeltaan?
  • Huomaatko jotain yhtäläisyyksiä tai eroavaisuuksia Bintin ja Eliaksen välillä? Mitä harrastuksia heillä esimerkiksi on?
  • Miten Binti ja Elias ystävystyvät? Entä miten heidän ystävyytensä kehittyy elokuvan aikana?
  • Miksi Elias suuttuu Bintille kaiken yhdessä koetun jälkeen? Miten Binti reagoi tilanteeseen?

2. Mitä tarkoittaa ystävyys? Tutustu Väestöliiton Ystävän ominaisuudet -tekstiin ja pohdi, miten ystävyys näkyy elokuvassa, esimerkiksi Bintin ja Eliaksen tai aikuisten kesken.

3. Ketkä ovat sinun ystäviäsi? Onko joku heistä paras ystäväsi, jolle uskallat kertoa salaisuuksia ja jonka puolen voit kääntyä huolen tai surun kohdatessa?
Miten vietät aikaa ystäviesi kanssa? Onko sinulla ystäviä, joita tapaat vain satunnaisesti?

4. Miten määrittelisit hyvän ystävän ja hyvän ystävyyden? Minkälaisista aineksista koostuu hyvä ystävä ja hyvä ystävyys?
Voit käyttää apuna pohdinnassa MLL Nuortennetin Parhaita kavereita -tekstiä ja YLE Summerin videota "Tästä tuntee tosiystävän".

5. Mitä tarkoittaa suvaitsevaisuus? Muistelkaa elokuvaa ja pohtikaa, missä kohtauksissa suvaitsevaisuus nousi esille.

6. Miten elokuvan eri henkilöhahmot suhtautuivat toisiinsa? Miten esimerkiksi Binti ja Elias kohtelevat toisiaan, miten taas Eliaksen äiti suhtautuu Bintin isään Jovialiin? Entä miten taas Eliaksen naapuri Floris kohtelee Eliaksen äitiä tai Bintin isää Jovialia, tai Eliaksen siskon poikaystävä Jovialia?

7. Mitä tunteita ja ajatuksia elokuvassa esiintyvät lasten ja aikuisten väliset kohtaamiset sinussa herättävät? Onko esimerkiksi aikuisten tai viranomaisten käytös mielestäsi aina hyväksyttävää? Perustele vastauksesi.

8. Katsokaa YLE Summerin video ”TBT – Suvaitsevaisuus” ja keskustelkaa yhdessä, miten ystävyys ja suvaitsevaisuus näkyvät elämässänne, ja mitä ne merkitsevät teille itsellenne.