keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Blinded by the Light

Synopsis: Blinded by the Light on käsikirjoittaja/ohjaaja/tuottaja Gurinder Chadhan (Bend It Like Beckham) inspiroiva draama, joka pohjautuu Bruce Springsteenin ajattomien kappaleiden musiikkiin ja sanoituksiin. Se on ilahduttava tarina rohkeudesta, rakkaudesta, toivosta, perheestä ja musiikin ainutlaatuisesta henkeä nostattavasta voimasta.

Elokuva kertoo Javedin (Viveik Kalra) tarinan. Hän on pakistanilaistaustainen brittinuori Lutonin kaupungissa Englannissa vuonna 1987. Keskellä vaikeita rodullisia ja taloudellisia aikoja hän kirjoittaa runoja paetakseen kotikaupunkinsa suvaitsemattomuutta ja vanhoillisen isänsä jääräpäisyyttä. Kun luokkatoveri tutustuttaa hänet Bruce Springsteenin musiikkiin, huomaa Javed yhteydet sanoituksissa omaan työväenluokkaiseen elämäänsä. Javedin löytäessä vapauttavan väylän tukahdutetuille haaveilleen hän alkaa myös löytää rohkeutta ilmaistaakseen itseään ainutlaatuisella äänellään.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin, mutta sopii käytettäväksi soveltuvin osin myös yläkouluissa.

Oppimateriaalin on laatinut suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja, oppikirjailija FL Juha-Matti Tammela. Essay based on a movie -osuuden on laatinut englannin ja saksan kielen opettaja, FM Henna Tamminen.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Blinded by the Light

Tilattavissa elokuvateatteriin

Bruce Springsteenin ajattomien kappaleiden musiikkiin ja sanoituksiin perustuva inspiroiva tarina rohkeudesta, rakkaudesta, toivosta, perheestä ja musiikin ainutlaatuisesta henkeä nostattavasta voimasta.

Alkuperäinen nimi:
Blinded by the Light
Julkaisuvuosi:
2019
Pituus:
115 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
SF Studios
Tuotantomaa(t):
Iso-Britannia
Ohjaus:
Gurinder Chadha Käsikirjoitus: Gurinder Chadha
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Viveik Kalra, Kulvinder Ghir, Meera Ganatra, Nell Williams, Aaron Phagura, Hayley Atwell ja Dean-Charles Chapman