keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Busterin maailma 2021. Kinoscreen Illusion ltd.

Taikatemppu on esitys, jossa katsoja saadaan uskomaan, että tapahtuu jotain selittämätöntä eli taikuutta. Tätä hämäystä kutsutaan illuusioksi. Taikatemppujen tekijä on taikuri. Tunnettuja taikureita ovat esimerkiksi David Copperfield ja Harry Houdini. On olemassa erilaisia välineitä, joilla taikatemppuja tehdään. Välineitä voivat olla esimerkiksi pelikortit, setelit ja tulitikut. Isommissa välineissä kuten laatikoissa on erilaisia salataskuja ja -lokeroita ja jopa peilejä.

Tunnettuja taikatemppuja ovat katoamistemput tai temput, jossa taiotaan esimerkiksi kaniini silinterihatusta. Myös muodonmuutostemput ovat tunnettuja, jossa esimerkiksi silkkuhuivista tulee lentoon lähtevä kyyhkynen. Usein taikatempuissa saatetaan korjata ehjäksi jokin rikkoontunut asia. Taikuri voidaan myös siirtää asioita paikasta toiseen kuten vaikkapa tempussa, jossa pelikortti vaihtaa pöydällä paikkaa tai hyppää katsojan taskuun. Myös ilmassa leijuvat esineet ovat yksi tunnettu taikatempun muoto.

Taikatemppujen tekeminen vaatii sorminäppäryyttä ja harjoittelua. Yksi tärkeä keino taikatempun onnistumiselle on hämäys. Taikurin pitää harhauttaa ja saada yleisön huomio pois taikatempusta, jotta kukaan ei huomaisi taikurin taiketempun valmistelua.

Tehdään taikatemppuja!

  • Koululainen -lehden kotisivuilta voitte katsoa kaksi videota, joissa taikuri Simo Aalto tekee kaksi taikatemppua ja opettaa niiden saloihin. Luokassa voidaan harjoitella videolta löytyvien temppujen tekemistä.