keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Lappi, erilaiset perheet, ulkopuolisuus, yhteistyö

Synopsis:
12-vuotias kaupunkilaispoika Niilas asuu isänsä kanssa Belgian Antwepenissä. Hän on elänyt isänsä kanssa niin kauan kuin muistaa ja hädin tuskin tuntee omaa äitiään, joka asuu Pohjois-Ruotsissa. Tänä kesänä kuitenkin Niilas matkustaa vanhempiensa kehotuksesta Ruotsin Lappiin tapaamaan äitiään. Hän ei ole kuitenkaan tästä innoissaan ja Lapissa ollessaan toivoo, että pääsisi pian takaisin isänsä luokse kaupunkiin.

Niilaksen äiti asuu uuden miehensä Samin, Samin lapsen Sunnàn ja heidän yhteisen lapsensa Pontuksen kanssa Lapissa. He pitävät poroja ja elävät hyvin toisenlaista elämää kuin mihin Niilas on tottunut. Huolimatta lämpimästä vastaanotosta Niilas vastahangoittelee, eikä halua ottaa osaa perheen elämään.

Ainoa, joka pääsee Niilaksen paksun kuoren sisälle on Sunnà. Niilas tutustuu lappilaiseen elämään ja lopulta päätyykin auttamaan kadonneen poron etsinnässä. Vastoin kaikkia odotuksia kesästä tuleekin hänelle seikkailullinen kesä, mikä ei jää varmasti ainoaksi Lapissa!

Oppimateriaali on suunnattu 3.-6. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Svenska filminstitutetin sivuilla on saatavilla oppimateriaali ruotsiksi.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Cloudboy

Tilattavissa elokuvateatteriin

Niilas on asunut isänsä kanssa Belgiassa niin kauan kuin hän muistaa. Vanhemmat ovat nyt päättäneet, että hänen pitää kesällä vierailla äitinsä ja hänen uuden perheensä luona Lapissa. Lapissa elämä on täysin erilaista ja aluksi Niilas ei viihdy ollenkaan. Mutta porojen vasat on merkittävä ja kaikkien on autettava. Kun yksi vasoista karkaa, Niilas saa näyttää että hänkin osaa jotain ja kesästä tuleekin hänen elämänsä suurin seikkailu.

Alkuperäinen nimi:
Coudboy
Julkaisuvuosi:
2017
Pituus:
78 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Oy Kinoscreen Illusion ltd
Tuotantomaa(t):
Belgia, Ruotsi, Norja, Alankomaat
Ohjaus:
Meikeminne Clinckspoor
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Daan Roofthooft, Ayla Gáren Audhild Nutti, Joakim Trä-gårdh, Sara Sommerfeld
Nimi ruotsiksi:
Cloudboy