keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Cloudboy johdattaa oppilaan keskelle Pohjois-Ruotsin henkeäsalpaavia maisemia. Oppimateriaalin avulla oppilas tutustuu tarkemmin Lapin elämään ja elämäntyyliin lähellä luontoa. Elokuvan päähenkilö Niilas asuu kaupungissa, mikä tarjoaa sopivan vastakohdan kun pohditaan luonnon ja kaupunkielämän eroavaisuuksia ja toisaalta yhtäläisyyksiä.

Niilas elää isänsä kanssa Belgiassa eikä ole juurikaan tavannut äitiään. Äidillä puolestaan on oma uusi perhe-elämänsä Ruotsissa. Elokuva kertoo Niilaksen kasvutarinan, jossa hän tulee läheiseksi aikaisemmin etäisen äitinsä kanssa ja lopulta kokee äitinsä uuden perheen omakseen. Oppimateriaalin tehtävissä pureudutaan erilaisiin stereotypioita rikkoviin perhemalleihin.

Oppimateriaalin avulla pohditaan myös sitä, miten uusiin tilanteisiin voi sopeutua onnistuneesti.  Elokuvan keskeisenä teemana toimii nimenomaan päähenkilön Niilaksen kasvutarina, jossa hän kohtaa oman ulkopuolisuudentunteensa ja tulee sinuiksi uudenlaisen elämän ja perheen kanssa. Niilas aiemmin tottui juoksemaan karkuun ja pakenemaan vaikeita tunteitaan ja ulkopuolisuuttaan, mutta lopulta hän näytti äidille tunteensa. Oppimateriaalin avulla pohditaan myös ulkopuolisuuden tunnetta sekä muita tunteita, joita on vaikea kohdata.

Elokuvan lopussa lapset tekevät yhteistyötä poron löytämiseksi ja yhteistyön avulla onnistuvatkin löytämään kadoksissa olleen poroemän. Elokuva tarjoaa hyviä yhteistyömalleja ja oppimateriaali tarjoaakin mahdollisuuden lapsen omien tunnetaitojen ja yhteistyötaitojen kehittämiseen.