keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

a. Naapurustossa asuu Coralinen ikäinen poika Wybourn ”Wybie” Lovat. Kuvailkaa, millainen Wybie on. Miten Coraline suhtautuu häneen?
Coraline saa nuken Wybieltä. Mitä erikoista nukkeen liittyy? Miten Wybielle kävi toisessa todellisuudessa?

b. Yläkerrassa asustaa herra Bobinsky, joka kouluttaa hiirisirkusta. Piirtäkää ja maalatkaa Bobinskyn hiirisirkusaiheisia tauluja. Töihin saa  näyttävyyttä, kun niihin askartelee kiiltävät, kuviolliset tai muuten värikkäät raamit.
 
c. Alakerrassa asuvat neidit Spink ja Forcible. Neidit puuhastelevat koiriensa parissa. Heidän mielestään kuolleista lemmikeistä on vaikea luopua. Mitä he tekevät entisille lemmikeilleen?
 
d. Mitä neidit Spink ja Forcible tekivät työkseen nuorempana? Millaisia neidit ovat ”toisessa todellisuudessa”?
Naapurin neidit ovat hehkeitä akrobaatteja, joiden show’ta saattaa seurata talon alakerran näyttämöllä. Sisarusten esityksessä toinen heistä on sijoitettu maalaukseen ”Venuksen syntymä” (Sandro Botticelli) ja toinen on mukana Odysseuksen harharetkillä merenneidon asusteessa.
 
”Sitten neidit napittivat auki paksut, pörröiset takkinsa ja avasivat ne. Mutta muutakin aukesi kuin heidän takkinsa: heidän kasvonsakin avautuivat kuin tyhjät kuoret. Ja neitien vanhoista pörröisistä ruumiista astui esiin kaksi nuorta naista. He olivat laihoja, kalpeita ja sangen somia ja kummallakin oli mustat nappisilmät” (Coraline s. 58.)
 
e. Etsikää kuvia taidekirjoista ja netistä. Mihin maalaukseen haluaisitte sijoittaa itsenne? Pohtikaa, kuka haluaisitte olla? Tehkää kuvamanipulaatioita tietokoneen avulla. Tai tulostakaa haluamanne kuva, liittäkää kuvanne siihen liimaamalla ja häivyttäkää peiteväreillä liitoskohdat.
 
f. Kirjoittakaa pieniä tilannekuvauksia tai tarinoita maalauksesta, johon sijoitatte itsenne. Kertokaa, kuka olette, mitä on tapahtunut, missä olette, mihin olette matkalla, mitä tapahtuu seuraavaksi, jne.