keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

a. Monesti saduissa ja tarinoissa käytetään tunnelman ja jännityksen luomiseen erilaisia symboleita, joilla kuvataan tai ennustetaan hyviä tai pahoja asioita. Jotkut ihmiset ovat taikauskoisia. Millaisia uskomuksia tai pahoja enteitä tunnette? Uskotteko te teenlehtien kertomaan, uniin tai vaikkapa perjantai 13. päivän onnettomuuteen? Sylkäisettekö olan yli, jos musta kissa juoksee tien poikki tai tohditteko kävellä tikkaiden ali? Onko teillä joku onnea tuottava amuletti vai etsittekö neliapiloita?

b. Millaisia varoituksia Coraline sai naapurustosta?
Neiti Spink ja neiti Forcible kertovat Coralinelle, kuinka vaarallinen kaivo olikaan ja neidit sanoivat, että hänen pitäisi ehdottomasti pysyä kaukana siitä. Niinpä Coraline lähti etsimään kaivoa saadakseen selville, missä se oli, jotta osaisi pysyä kaukana siitä oikein kunnolla. (Coraline s. 11-12.)
Kuinka Coraline etsi kaivoa?
Varvun avulla.
Neidit tarjoavat Coralinelle jo aikoja sitten vanhentunutta, syömäkelvottomaksi käynyttä toffeeta ja ennustavat hänelle teenlehdistä. Millaisen varoituksen teenlehdet antoivat? Millainen on hiirten varoitus?
"Hiiret lähettivät sinulle viestin", herra Bobinskyn välityksellä. Mies kuiskasi: "Älä mene ovesta."
(Coraline s. 26.)