keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elämä kuuluu meille

Synopsis:
Nuoret Sarah ja Philip ovat tavanneet toisensa internetissä. Heillä on traaginen suunnitelma päättää elämänsä hyppäämällä yhdessä alas vuorelta. Nuoret päättävät tavata kasvokkain ja lähteä retkelle Itävallan vuoristoon, jossa lopulta kaikki saisi päätöksensä. Tavatessaan toistensa Sarah ja Philip huomaavat olevansa erilaisia kuin mitä olivat kuvitelleet ennen tapaamistaan.

Kiipeämisen aikana Sarah ja Philip jakavat toistensa elämän. Pitkät dialogit nuorten elämästä sekä tulevasta elämän päätöksestä jatkuvat vuoren jyrkänteelle asti. Ymmärrys toisen päätöksestä kasvaa ja samalla halu tukea toista lisääntyy. Jakamalla matkan ylös nuoret huomaavat, etteivät olekaan maailmassa niin yksin ajatustensa kanssa kuin kuvittelivat.

Nuorten keskustelut suhteesta omaan ulkonäköönsä ja minäkuvaan sekä vanhempiin, koulukiusaamisesta, ensimmäisistä seksikokemuksista, masennuksesta sekä itse edessä häämöttävästä kuolemasta on esitetty pohdiskelevalla otteella. Elokuvan rauhallinen etenemistahti antaa tilaa katsojalle vaikeiden asioiden äärellä.  Elokuva on kahden nuoren kriisikertomus siitä, kuinka nuorten tulisi sopeutua moderniin maailmaan ja löytää täältä oma paikkansa. Elämä ei tunnu elämisen arvoiselta muiden ehdoilla. Elokuvan lopussa kysytäänkin: jos elämä olisi sinun omasi, haluaisitko elää?

Lajityyppi: Draama
Käsikirjoittaja: Alex K. Lee
Tuottaja: Angelo D'Agostino, Teresa Heller / Penny Lane Film
Säveltäjä: Tomas Leonhardt


Oppimateriaalin teemoja: itsemurha, elämän merkityksellisyys, netti-tuttavuus, avun hakeminen.

Oppimateriaali on suunnattu 9. luokille sekä lukioihin ja toisten asteen oppilaitoksiin.  

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu 2015. Tiedot ja linkit on tarkistettu 15.9.2015.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Elämä kuuluu meille

Sarah ja Philip ovat tavanneet internetissä. Heillä on elämä edessä, mutta he ovat jättämässä kaiken taakseen. Yhdessä suunniteltu vaellus Itävallan vuoristoon tulisi olemaan päätepiste heidän molempien elämälle.

Alkuperäinen nimi:
La vie nous appartient
Julkaisuvuosi:
2013
Pituus:
89 min.
Levittäjä:
Tuotantomaa(t):
Itävalta
Ohjaus:
Alex K. Lee
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Florent Arnoult, Alix Bénézech