keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elämä on i-ha-haa

Oppimateriaalin teemoja: erilaisuus, ystävyys, hevoset, harrastukset, kilpailu

Synopsis: 10-vuotiaalla Magdalla ei juuri ole ystäviä. Koulun jälkeen tyttö harjoittelee juoksukisoja varten suurissa silmälaseissaan ja isän ostamissa vaaleanpunaisissa housuissa. Yksinhuoltajaisä Fredrik ei tajua nuorten tyttöjen muodista mitään, eikä muutenkaan oikein pääse kiinni Magdan maailmaan. Hänen kaikki aikansa tuntuu menevän hevosiin, jotka ovat samaan aikaan työ, harrastus ja intohimo. Sekä isä että tytär ovat kovin voitontahtoisia, ja molemmat pettyvät pahasti, kun asetetut tavoitteet jäävät saavuttamatta. Pienen perheen arvomaailma kuitenkin muuttuu, kun heidän elämäänsä astuu bingoemäntänä työskentelevä Helena. Pikku hiljaa Magda ja Fredrik oppivat, että elämässä on muitakin tärkeitä asioita kuin voittaminen. 

Elämä on i-ha-haa on sympaattinen elokuva perheen läheisyyden tärkeydestä ja ikäpolvet ylittävästä ystävyydestä. Hevoshulluille on tarjolla myös osuvaa ravimaailman kuvausta. Näyttelijäsuorituksista erikoismaininnan ansaitsevat nuoren Märta Fermin (Magda) onnistunut valkokangasdebyytti ja Samuli Edelmannin hauska rooli rentona maajussina.
 
Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu alakoululaisille.
 
Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta. 
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Oppimateriaali on laadittu vuonna 2006. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Elämä on i-ha-haa

10-vuotiaalla Magdalla ei juuri ole ystäviä. Koulun jälkeen tyttö harjoittelee juoksukisoja varten suurissa silmälaseissaan ja isän ostamissa vaaleanpunaisissa housuissa. Yksinhuoltajaisä Fredrik ei tajua nuorten tyttöjen muodista mitään, eikä muutenkaan oikein pääse kiinni Magdan maailmaan. Hänen kaikki aikansa tuntuu menevän hevosiin, jotka ovat samaan aikaan työ, harrastus ja intohimo.
Sekä isä että tytär ovat kovin voitontahtoisia, ja molemmat pettyvät pahasti, kun asetetut tavoitteet jäävät saavuttamatta. Pienen perheen arvomaailma kuitenkin muuttuu, kun heidän elämäänsä astuu bingoemäntänä työskentelevä Helena. Pikku hiljaa Magda ja Fredrik oppivat, että elämässä on muitakin tärkeitä asioita kuin voittaminen.
Elämä on i-ha-haa (Vinnare och förlorare) on sympaattinen elokuva perheen läheisyyden tärkeydestä ja ikäpolvet ylittävästä ystävyydestä. Hevoshulluille on tarjolla myös osuvaa ravimaailman kuvausta. Näyttelijäsuorituksista erikoismaininnan ansaitsevat nuoren Märta Fermin (Magda) onnistunut valkokangasdebyytti ja Samuli Edelmannin hauska rooli rentona maajussina.
Kjell Sundvall (\”Metsästäjät\”) komedia koko perheelle.

Alkuperäinen nimi:
Vinnare och förlorare
Julkaisuvuosi:
2006
Pituus:
82 min.
Levittäjä:
Oy KinoScreen Illusion ltd
Tuotantomaa(t):
Ruotsi/Suomi
Ohjaus:
Kjell Sundvall
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Samuli Edelman, Märta Ferm, Daniel Gustavsson, Frida Hallgren
Nimi ruotsiksi:
Vinnare och förlorare
Fredrik kämpar för att bli en framgångsrik travtränare. Samtidigt är han ensamstående pappa till dottern Magda. Han har svårt att få livet att gå ihop. Detta förändras då han möter Helena och steg för steg upptäcker vad som är viktigt i livet. Till slut kommer han också på vad som kan få hans favorithäst att äntligen vinna och han bestämmer sig för att tävla – en sista gång.