keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

 

Bingo on onneen perustuva peli, jossa kullakin pelaajalla on 5 x 5 numeron ruudukko, ja arvottujen numeroiden toivotaan muodostavan omalla ruudukolla suoria tai vinoja rivejä. Bingoa pelataan yleensä rahapelinä, vaikka lapsille on myös yksinkertaisia seurapelibingoja, myös sellaisia, joissa numerot on korvattu esim. eläinhahmoilla. (Lähde: Wikipedia)
 
a. Pelatkaa bingoa luokassa. Ruudukot voivat olla pienempiäkin kuin 5 x 5 kokoa. Esim. kertolaskubingo: Opettaja luettelee kertolaskujen vastauksia, jotka oppilaat merkitsevät satunnaiseen järjestykseen bingoruudukkoonsa. Sitten opettaja alkaa luetella kertolaskuja. Huomatessaan vastauksen ruudukostaan, oppilas ympyröi sen. Saatuaan rivinsä täyteen, oppilas huutaa bingo! 
 
b. Kerätään laulujen sanoituksista sanoja, useampia kuin tarvitaan. Oppilaat saavat poimia sanoista omiin bingoruudukkolappuihinsa valintansa 
mukaan sanoja. Sitten laitetaan levyt soimaan, ja oppilaat ympyröivät kuulemansa omassa kortissaan olevat sanat kappaleista. Se jolla rivi ensimmäiseksi täynnä, huutaa bingo. Voidaan myös sopia niin, että saatuaan esim. kolme riviä täyteen huudetaan bingo, niin peli kestää kauemmin. Tai pelataan peliä niin kauan, että kaikki ovat saaneet vähintään yhden bingon. (Kokeilkaa samaa myös vierailla kielillä.) 
 
c. Oppilaille jaetaan bingoruudukko, jossa on 9-16 ruutua. Ruutuihin kirjoitetaan eri ominaisuuksia esim. On minua pidempi, on sama lempikirja kuin minulla, pitää rockista, ei pidä säkkipillin soitosta, ei pidä maksalaatikosta, pitää hevosista, pitää koirista, pitää kissoista, eriväriset silmät kuin minulla, ei pidä sateesta, pitää jäätelöstä, jne. Sitten lähdetään kyselemään kavereilta kysymyksiä. Kun samanlainen, tai erilainen kaveri löytyy, niin kirjoitetaan tämän nimi ruudukkoon. Kun rivi on täysi, huudetaan: bingo. 
 
d. Miksi Fredrik ei pitänyt siitä, että hänen äitinsä pelaa bingoa? Mitä muita raha- tai vedonlyöntipelejä tiedätte? Mitä ongelmia rahapeleistä voi aiheutua? Mitä tarkoitetaan pelihimolla tai -riippuvuudella? Tekeekö raha onnelliseksi? Raha ratkaisee, raha haisee, rahalla saa ja hevosella pääsee, rahaa kuin roskaa, panna rahoiksi, rahantuloa ei voi estää, menee täydestä kuin väärä raha, Mitä tarkoitetaan sanonnalla On lottovoitto syntyä suomalaiseksi? Pohtikaa myös mikä merkitys Bingolla oli henkilösuhteiden rakentumiseen elokuvassa.