keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ella ja kaverit 2 – Paterock

Oppimateriaalin teemat:  julkkikset, rokkistaran olemus, kertotaulut, yhteistyö

Synopsis: Kaverukset Ella, Tuukka, Tiina, Hanna, Samppa ja Pukari ovat toisella luokalla. Heillä mukava luokka ja omasta mielestään myös mukava opettaja. Paitsi että opettaja on keksinyt, että kaikkien on osattava kertotaulu toukokuun loppuun mennessä.

Pate ei kuitenkaan tunnu millään oppivan kertotaulua, niinpä luokkakaverit päättävät auttaa häntä, sillä sitä vartenhan ystävät ovat olemassa. He päättävät perustaa bändin ja tehdä Patesta rokkitähden. Suunnitelma on nerokas, sillä lasten mielestä tähtien ei tarvitse osata itse mitään; ei edes kertotaulua. Sitä vartenhan tähdillä on manageri. Pate itsekin innostuu ajatuksesta.

Opettaja taas ei innostu ajatuksesta laisinkaan. Hänen mielestään kertotaulu on paljon tärkeämpi asia kuin julkisuus. Hän on päättänyt, että se joka ei osaa kertotaulua, jää luokallensa. Koulun rehtori, joka sattuu olemaan Paten äiti, hiillostaa opettajaa uhkaamalla siirtää hänet tulevaksi vuodeksi kellariin pannuhuoneeseen kuudenkymmenen oppilaan opettajaksi, mikäli Pate ei opi kertotaulua.

Oman lisänsä elokuvan tarinaan tuo Paten idoli, laulajatähti Elviira, joka on kyllästynyt managerimiehensä tehokkuusajatteluun, jossa raha ja menestys ovat tärkeintä ihmisen elämässä. Pelkän tähteyden sijasta Elviira kertoo haaveilevansa lapsesta. Pate laskee vajavaisilla matematiikantaidoillaan, että jospa hän pääseekin Elviiran lapseksi, niin hänen ei tarvitse osata edes kertotaulua. Tavoitteeseen päästäkseen Paten on ryhdyttävä toimeen.

Rooleissa:opettaja – Eero Milonoff, rehtori/Paten äiti – Armi Toivanen, manageri – Jarkko Niemi, Elviira – Malla Malmivaara, levy-yhtiön pomo – Pirkka-Pekka Petelius, opettajan vaimo – Iina Kuustonen, Paten turvamies – Jouko Ahola, Ella – Freja Teijonsalo, Pate – Jyry Kortelainen, Tuukka – Artturi Auvinen, Pukari – Eetu Julin, Samppa – Aki Laiho, Tiina – Aura Mikkonen, Hanna – Emilia Paasonen

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 1.-3. -luokkalaisille

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 7.1.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Ella ja kaverit 2 - Paterock

Tilattavissa elokuvateatteriin

Pate ei tunnu millään oppivan kertotaulua, niinpä luokkakaverit päättävät auttaa häntä, sillä sitä vartenhan ystävät ovat olemassa. He päättävät perustaa bändin ja tehdä Patesta rokkitähden.

Julkaisuvuosi:
Pituus:
89 min.
Kielet:
Levittäjä:
Snapper Films Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Marko Mäkilaakso
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Eero Milonoff, Armi Toivanen, Jarkko Niemi, Malla Malmivaara, Pirkka-Pekka Petelius, Iina Kuustonen, Jouko Ahola, Freja Teijonsalo, Jyry Kortelainen, Artturi Auvinen, Eetu Julin, Aki Laiho, Aura Mikkonen, Emilia Paasonen