keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: kuva-analyysi, elokuvan henkilöhahmot, miljöö, avainkohtaukset, kriisi ja selviytymiskeinot, tunteet, yhteisö, yksilö ja yhteiskunnan rakenteet, rajojen ja liikkumisen politiikkaa.

Synopsis: Mehdipourin perhe on asunut jo muutaman vuoden vastaanottokeskuksessa suomalaisessa pikkukaupungissa. He uskovat tulevaisuuteen Suomessa ja elävät elämäänsä, kuten mikä tahansa perhe nauttien Suomen kesästä, yöttömistä öistä ja lettukesteistä paikallisten ystävien kanssa. Perhe saa tiedon, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty, mutta he katsovat tulevaisuuteen silti positiivisesti. He tekevät viimeisen mahdollisen valituksen päätöksestä ja jatkavat jokapäiväistä elämäänsä, vaikka tulevaisuus on epävarma. Perheen poika Ramin aloittaa ensimmäisen vuotensa yläkoulussa ja jokainen hetki on hänelle entistäkin kallisarvoisempi. Nuoruuden ja aikuisuuden kynnyksellä elävä Ramin opettelee löytämään oman äänensä ja paikkansa maailmassa parhaan ystävänsä Jigin kanssa. Samalla Raminin elämäniloa huokuvat isä ja äiti yrittävät rakentaa perheelleen onnellista ja turvallista elämää.

Oppimateriaali on suunnattu erityisesti yläkouluihin, mutta sopii soveltuvin osin käytettäväksi myös 5.-6. luokilla sekä lukioissa ja muissa toisen asteen oppilaitoksissa.

Oppimateriaalin on laatinut kuvataidekasvattaja Anna Koskimies (TaM).

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu 2020. Tiedot ja linkit on tarkistettu 2.11.2020.


Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Ensilumi

Tilattavissa elokuvateatteriin
Julkaisuvuosi:
2020
Pituus:
82 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Hamy Ramezan
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Shahab Hosseini, Shabnam Ghorbani, Aran-Sina Keshvari, Kimiya Eskandari, Vilho Rönkkönen, Laura Birn, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi ja Muhammed Cangore