keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kuva: Sami Kuokkanen /Elokuvayhtiö Aamu

Ensilumi-elokuvan oppimateriaali on suunnattu yläkouluryhmien kanssa käytettäväksi. Oppimateriaali on suunniteltu käytettäväksi erityisesti äidinkielen ja kirjallisuuden, yhteiskuntaopin ja historian sekä kuvataiteen oppiaineissa.

Oppimateriaalin kahdessa ensimmäisessä osassa painottuu itse Ensilumi-elokuvan tutkiminen, ja kolmessa jälkimmäisessä puolestaan laajempien ilmiöiden tutkiminen elokuvan kautta. Tehtävien tavoitteena on tutkia elokuvan eri elementtejä ja rakennetta (1, 2), pohtia elokuvan kautta selviytymistä kriisitilanteissa ja tunteiden ilmaisua (3) sekä yhteiskunnan vaikutuksia yksilön elämään ja yhteisöjen toimintaan (4, 5).

Oppimateriaali on jaettu seuraaviin osiin:

  1. Virittäytyminen – ennen elokuvan katsomista
  2. Henkilöhahmot, miljöö ja juoni
  3. Kriisi ja tunteet elokuvassa
  4. Yhteisö, yksilö ja yhteiskunnan rakenteet

Huomioitavaa opettajalle: Elokuvassa käsitellään turvapaikanhakuprosessia ja sen aiheuttamia turvattomuuden ja ahdistuksen tunteita. Elokuvaan sisältyy muun muassa kohtaus, jossa oppilas haetaan koulusta vastaanottokeskukseen kesken oppituntia. Oppimateriaalin viimeisessä osuudessa käsitellään Suomen tämänhetkistä kansainvälistä suojelua koskevaa lainsäädäntöä.