keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

 

1. Miten tarinat syntyvät? 
a. Keskustelkaa pareittain tai pienryhmissä millaisista aiheista olette kirjoittaneet tarinoita. Miten aiheet ovat syntyneet tai jos aihe on valmiiksi annettu niin miten olette kehitelleet tarinaa aiheen ympärille? 
 
b. Millainen kirjoittaja olet? Käytätkö useimmiten mielikuvitusta, omia kokemuksia vai toisia tarinoita oman tekstin kirjoittamisen lähtökohtana? 
 
Mielikuvitusta käytetään erityisesti satujen ja fantasiakertomuksien kirjoittamiseen. Se tarjoaa mahdollisuuden luoda ja tutustua uusiin maailmoihin sekä hahmoihin. Omat kokemukset tai jonkun asian tunteminen läpikotaisin tekevät kertomuksista puolestaan todentuntuisia ja tarjoavat lukijalle samaistumisen kohteita. Viittaus toisiin tarinoihin eli intertekstuaalisuuden käyttäminen kirjoittamisessa luo tarinoihin uudenlaista syvyyttä ja merkitystä, mitä aikaisempien kertomusten ymmärtäminen voi antaa.
 
2. Kuka on Peter Pan? 
Kerätkää ylös tietoja mitä muistatte tai tiedätte henkilöstä nimeltä Peter Pan. Millainen perhe hänellä on? Ketkä ovat hänen ystäviä tai vihollisia? Mikä tekee 
hänestä fantasiahahmon? 
 
Peter Pan elää ilman aikuisten sääntöjä. Hänellä on karkaileva varjokuva ja hän osaa lentää iloistenajatusten voimin. Hänen ystäviään ovat Helinä-keiju, Kadonneet pojat ja Darlingin perheen lapset. Hänen vihollisiaan ovat merirosvot ja Kapteeni Koukku.