keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Fucking with Nobody

Oppimateriaalin teemoja: some, somevaikuttaminen, genre, tarinankerronta, metatasot, elokuvalliset keinot, tarinallistaminen

Synopsis: Venetsian elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saanut Fucking with Nobody on satiirinen draamakomedia ikisinkusta elokuvaohjaaja Hannasta (Hannaleena Hauru) ja tämän näyttelijäystävä Ekusta (Samuel Kujala), jotka hetkellisestä päähänpistosta päättävät luoda kulissisuhteen Instagramiin. Parodiaksi kallistuvan feikkiromanssin avulla Hanna ja Ekku ystävineen haluavat osoittaa nyky-yhteiskunnan nälän romanttisia ja alkukantaiseen arvomaailmaan nojaavia tarinoita kohtaan. Rakkaustarina lähtee nopeaan nousukiitoon, mutta karkaa pian käsistä, kun Hanna joutuu kohtaamaan ratkaisemattoman suhteensa ystävänsä Lassen (Lasse Poser) kanssa. Omintakeisen (pari)suhteen selvittämistä ei yhtään helpota se, että Hanna ja Lasse työskentelevät yhdessä. Intohimon, fantasioiden, kivun ja läheisyyden nostaessa kierroksia niin somessa kuin tosielämässäkin on jokaisen päätettävä mitä on lopulta valmis paljastamaan itselleen ja maailmalle.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.
Soveltuu käytettäväksi esimerkiksi lukion kursseilla: Filosofia – FI2 Etiikka, FI3 Yhteiskuntafilosofia, psykologia – PS4 Tunteet ja mielenterveys, PS5 Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen, kuvataide – KU1 Omat kuvat, jaetut kulttuurit, KU3 Kuva viestii ja vaikuttaa, KU4 Taiteen monet maailmat.

Tiedoksi opettajalle
Elokuva sisältää jonkun verran seksuaalista sisältöä, joka voi olla ahdistavaa.

Oppimateriaalin on laatinut kuvataidekasvattaja Matilda Matsi.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Fucking with Nobody

Tilattavissa elokuvateatteriin

Satiirinen draamakomedia ikisinkusta elokuvaohjaaja Hannasta ja tämän näyttelijäystävä Ekusta (Samuel Kujala), jotka hetkellisestä päähänpistosta päättävät luoda kulissisuhteen Instagramiin. Parodiaksi kallistuvan feikkiromanssin avulla Hanna ja Ekku ystävineen haluavat osoittaa nyky-yhteiskunnan nälän romanttisia ja alkukantaiseen arvomaailmaan nojaavia tarinoita kohtaan. Rakkaustarina lähtee nopeaan nousukiitoon, mutta karkaa pian käsistä, kun Hanna joutuu kohtaamaan ratkaisemattoman suhteensa ystävänsä Lassen (Lasse Poser) kanssa. Omintakeisen (pari)suhteen selvittämistä ei yhtään helpota se, että Hanna ja Lasse työskentelevät yhdessä. Intohimon, fantasioiden, kivun ja läheisyyden nostaessa kierroksia niin somessa kuin tosielämässäkin on jokaisen päätettävä mitä on lopulta valmis paljastamaan itselleen ja maailmalle.

Julkaisuvuosi:
2019
Pituus:
103 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
B-Plan Distribution
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Hannaleena Hauru
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Hannaleena Hauru, Lasse Poser, Samuel Kujala, Pietu Wikström, Sara Melleri, Hanna-Kaisa Tiainen, Jussi Lankoski, Tanja Heinänen, Anna Kuusamo
Nimi ruotsiksi:
Fucking with Nobody