keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Syvemmälle Goyan aaveiden maailmaan

 

1. Mitä ovat Goyan aaveet? Esittäkää jokainen oma tulkintanne nimestä ja miettikää mitä se kertoo elokuvasta ja sen teemoista. Voisiko elokuvan nimi olla joku muu? Keksikää jokainen oma ehdotuksenne nimeksi, joka ehkä paremmin kuvaisi elokuvaa ja sen sisältöä.
 
(Elokuvan nimen voi tulkita viittaavan taiteilijan teoksissa esiintyviin ihmisiin, jotka heräävät valkokankaalla eloon tai nimettömiksi jääviksi maalasten henkilöiksi, joiden aaveet kummittelevat edelleen Goyan taiteen kautta. Kyseessä voivat siis olla historian aaveet, jotka puhuvat nykyihmiselle. Luokassa voidaan yhdessä pohtia mitä aaveet kertovat.Nimi tiivistää myös tavan jolla elokuvassa kerrotaan historian vaiheista yhden ihmisen näkökulmasta, kyseessä ei siis ole taiteilijaelämäkerta vaan taiteilijan silmin nähty katsaus tiettyyn aikakauteen.)
 
2. Ohjaaja Milos Forman tuntuu mieltyneen historiallisiin aiheisiin, muhkeaan epookkiin sekä merkkihenkilöistä tai poikkeusyksilöistä kertoviin tarinoihin.
Tutustukaa tämän tsekkiläissyntyisen ohjaajan taustaan ja elokuviin. Kootkaa myös yhdessä lista hänen historiallisista tai elämäkerrallisista elokuvistaan, mitä niistä olette nähneet? Verratkaa Goyan aaveitanäkemiinne elokuviin. Voitteko määritellä ohjaajan tyylin tai linjan?
 
Apua tiedon etsimiseen: