keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kuva: Hanna-Maria Grönlund / Copyrigt: © Yellow Film & TV

Elokuvassa Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen aikuiset muistelevat vuorollaan omia kouluaikojaan.

Isonapa kertoo sekä omia että oman isovanhempansa koulumuistoja: jos myöhästyi, joutui nurkkaan ja jos puhui tunnilla äänekkäästi, piti mennä jälki-istuntoon lauantaisin. Isoisän kouluaikoina tuli tukkapöllyä ja sai karttakepillä sormille rangaistukseksi.

Rillirouskulla oli kertomansa mukaan kouluaikana kiinniottotilanteet hallinnassa.

Isä-Matti muistelee vieläkin murheellisena, kuinka opettaja antoi oppilaille tehtäväksi piirtää kaupanmyyjän. Isä piirsi myyjän ison paperin alareunaan, mutta opettaja suuttui ja huusi, että tässä luokassa ei noin pieniä kaupanmyyjiä piirretä.

Helga kertoi olleensa 9-vuotiaana hetken opettajan sijaisena, kun opettaja kävi hakemassa kaupasta nimipäiväviinerit. Luokkatoverit villiintyivät täysin, kun Helga antoi heille ohjeen kirjoittaa päivästä hämähäkkinä. (Tämä kertomus on alunperin kirjailija Sinikka Nopolan surullinen muisto omasta lapsuudestaan, jossa opettaja vielä kaupasta palattuaan nöyryytti Sinikkaa moittimalla häntä huonoksi sijaiseksi.) Lähde: iltalehti.fi

1. Millaisia ovat teidän kamalimmat koulumuistonne? Millaisia ovat hauskimmat koulumuistonne? Kirjoittakaa ja kertokaa muistoistanne toisillenne.

2. Haastatelkaa omia vanhempianne ja isovanhempianne. Kysykää heidän ikävistä ja hauskoista koulumuistoistaan.