keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
Kuva: Hanna-Maria Grönlund / Copyrigt: © Yellow Film & TV

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuvan puvustuksen on suunnitellut Susse Roos. Hänet on palkittu mm. elokuvien Juice ja Katto puvustuksista.

1. Heinähattua näyttelevä Emelia kertoo Koululainen-lehdessä, että hän inhoaa mekkoja toisin kuin hänen roolihahmonsa Heinähattu. Vilttitossu taas ei pukeudu tavallisesti mekkoihin. Elokuvassa Vilttitossu kuitenkin naamioituu Heinähatuksi ja nappaa kaapista Heinähatun lempimekon.
Kirjassa Heinähattu ja Vilttitossu äiti Hanna kertoo Vilttitossusta:
– Eihän Vilttitossu ole koskaan hametta päällensä pannu. Niitä samoja housujahan se aina käyttää. Olisin minä sille monet kerrat ommellut vaikka rimpsuhameen, mutta kun se on niin pääkkö! Niin pääkköä lasta saa hakea!
(Lähde: Heinähattu ja Vilttitossu 1989,49.)

  • Millaisia vaatteita ja asusteita Vilttitossulla on elokuvassa?

2. Heinähattu kuvailee opettajaansa Annukka Pylkkästä ihan sadun Lumikin näköiseksi: hänellä on iho valkea kuin lumi, tukka kuin musta kuin ebenpuu.
Etsikää kuvia Disney-elokuvien Lumikista. Mitä yhteistä huomaatte Lumikissa ja opettajassa? Miten yhdennäköisyys on elokuvassa luotu?

3. Pukusuunnittelijan tehtävä on ilmaista esityksen idea vaatetuksen kielellä, tukea näyttelijän roolityötä ja luoda visuaalista kokonaisutta. Puvustuksen idea lähtee aina näytelmätekstistä. (Lähde: www.ammattinetti.fi)

  • Tutkikaa alla olevia kuvia Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen elokuvasta. Kuinka hyvin puvustaja on mielestänne onnistunut elokuvan tunnelman luomisessa? Sopivatko esiintyjien vaatteet mielestänne elokuvaan?
https://www.filmikamari.fi/pressit/uploads/image/vilttitossu_matildapirttikangas__vili_codywoodson__jere_hugokomaro__yellowfilmandtv_hanna_maria_gronlund_0375.jpg

https://www.filmikamari.fi/pressit/uploads/image/hannakattilakoski_niinalahtinen__mattikattilakoski_joonasnordman__yellowfilmandtv_hanna_maria_gronlund_0933.jpg

https://www.filmikamari.fi/pressit/uploads/image/annukkapylkkanen_aksakorttila__yellowfilmandtv_hanna_maria_gronlund_0023.jpg

Kuvat: Hanna-Maria Grönlund / Copyright: © Yellow Film & TV

4. Suunnitelkaa puku johonkin elokuvaan, jossa on iloinen tunnelma. Suunnitelkaa myös puku, joka sopisi surulliseen tai pelottavaan elokuvaan.