keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvassa seurataan pienen kylän metalliyhtyeen Impaled Rektumin matkaa kohti Norjaa. Bändin keulamiehenä nähdään laulaja Turo, kitaristina Lotvonen, basistina Pasi (aka Xytrax) ja rumpalina Jynkky.

Yhtye on treenannut jo 12 vuotta Lotvosen perheen teurastamon tiloissa, suuri maailma ei ole kuitenkaan vielä kutsunut nuoria miehiä. Yllättävien sattumusten seurauksena bändi löytää oman tyylisuuntansa ja tapaa norjalaisen festivaalipromoottorin. Keikkamatka näyttää enemmän kuin mahdolliselta mutta edessä on mutka poikineen.

Pienessä kotikylässä yhtye ei suoranaisesti nauti muiden suosiota, ja kaduilla huutelu on arkipäivää. Ääni kuitenkin muuttuu kellossa, kun yhtyeelle avautuu mahdollisuus päästä edustamaan niin itseään kuin omaa paikkakuntaa isolle musiikkifestivaalille.

1. Mitä bändin jäsenet tekevät musiikkiharrastuksensa ohella? Minkälaista työtä he tekevät?

2. Miten kuvailisit bändin jäseniä? Minkälaisia he ovat luonteeltaan, miten he tulevat toimeen keskenään?

3. Miten kuvailisit kylän asukkaita? Miten he suhtautuvat bändiin? Nouseeko joku paikallinen asukas erityisesti esille, ja millä tavoin?

4. Pohtikaa, minkälaisia henkilöhahmoja elokuvassa esiintyy.  Kuka on elokuvan päähenkilö, kuka sivuhenkilö ja kuka taas vastustaja? Minkälaisia muita hahmoja tunnistatte elokuvasta? Käyttäkää apuna Lumikuningatar-elokuvan oppimateriaalista löytyvää henkilöhahmojaottelua.

5. Miten elokuvan henkilöhahmot kehittyvät elokuvan aikana?

6. Oliko joku henkilöhahmoista suosikkisi? Kenestä taas et niin pitänyt?

7. Mikä merkitys erilaisilla henkilöhahmoilla on elokuvassa? Miksi mukana pitää olla ns. epämiellyttäviä tai ilkeitä hahmoja? Voiko esimerkiksi pää- tai sivuhenkilö muuttua elokuvan aikana miellyttävästä epämiellyttäväksi tai toisinpäin?

8. Elokuvaa on kuvailtu erikoisesta aiheestaan ja musiikistaan huolimatta sympaattiseksi altavastaajien tarinaksi, johon on helppo samastua. Pohtikaa, millä eri keinoin elokuva rakentaa sympaattisuutta ja samastuttavuutta henkilöhahmojen kautta.

9. Tutustukaa näyttelijä Johannes Holopaisen haastatteluun Kelaamossa. Mitä Holopainen kertoo elokuvan tekemisestä ja henkilöhahmojen rakentamisesta?