keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvassa seurataan pienen pohjoissuomalaisen pitäjän metalliyhtyeen Impaled Rektumin matkaa kotikyliltä suuren yleisön musiikkifestivaalille Norjaan. Kotiseudulla yhtye ei liiemmin nauti paikallisten suosiota: kaduilla huudellaan, poliisi pitää yhtyeen jäseniä pahaa tekevinä ”pitkätukkahippeinä” ja kylän oma iskelmätähti pitää yhtyettä suurena vitsinä.

Elokuvan on sanittu kuvaavan osuvasti metallibändin tarinaa, ja bändin jäsenet on koettu uskottavina ja samastuttavina hahmoina. Elokuvaa on kehuttu erityisesti sen rehellisestä tavasta käsitellä ja esittää metallimusiikkia. Tästä huolimatta elokuva ei ole suunnattu ainoastaan metallimusiikin faneille vaan se tarjoaa tarttumapintaa kaikille viihteen ja (mustan) huumorin ystäville.

1. Mitä ajatuksia hevi- ja metallimusiikki teissä herättävät? Onko tyylilaji teille entuudestaan tuttu?

2. Minkälaiset ”tunnusmerkit” ovat tyypillisiä hevi- ja metallimusiikille?

3. Miten metallimusiikki tuodaan esille elokuvassa? Minkälaisina elokuva esittelee bändin jäsenet, tyylilajin ”tunnusmerkit” ja metallifanit? Minkälaisia kliseitä elokuva nostaa esille liittyen metallimusiikkiin ja metallimusiikkikulttuuriin?

4. Minkälaisen kuvan elokuva jättää katsojalle metallimusiikista?

Voitte tutustua lähemmin metallimusiikkiin esimerkiksi Wikipedian kautta.

Metallimusiikki Suomessa

Suomalainen metallimusiikki tunnetaan ympäri maailmaa, ja se on ollut kotimainen vientituote jo usean vuoden ajan. Tunnetut yhtyeet kuten Nightwish, Apocalyptica, Stratovarius ja Children of Bodom ovat raivanneet tietä muille yhtyeille ja alan kansainväliselle menestykselle. Helsingissä järjestettävä Tuska-festivaali taas kokoaa vuosittain yhteen musiikin laajan fanikunnan. Suomalaisen metallimusiikin tunnettavuus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, ja vasta viime vuosina niin metallimusiikkia kuin metallimusiikkikulttuuria on alettu tutkia akateemisella tasolla.

Voitte tutustua alan tutkimukseen lähemmin mm. Suomen Akatemian ja Teoston artikkelien kautta.

Suomen Akatemia: ”Hevi rakentaa Suomi-kuvaa maailmalla”

Teosto: ”Miksi metallimusiikin vienti vetää hyvin?”