keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

 

1. Millainen on kunnon ystävä? 
Listaa kolme mielestäsi tärkeintä hyvän ystävän ominaisuutta. Valitse seuraavista tai keksi itse: 
rehellinen kaikissa tilanteissa / hoikka / aina sinun puolellasi / oikeudenmukainen / tyylitietoinen / samanlainen kuin sinä / luotettava / hyvät vaatteet / älykäs / mielenkiintoisia harrastuksia / kiinnostunut kanssasi samoista asioista / empaattinen / varakas / hyvännäköinen / sopeutuvainen / rohkea / suosittu / samaa sukupuolta kuin sinä / ystävällinen / hauska 
 
2. Kuka on huora? 
a. Määrittele käsite huora. Vertailkaa määritelmiänne. 
b. Missä yhteyksissä olette kuulleet käytettävän sanaa? Kuuluuko se teidän aktiiviseen sanavarastoonne? Mihin sitä tarvitaan? Mitä muita samantapaisia nimityksiä olette kuulleet? Millaisia reaktioita nimittelystä seuraa? Vastataanko siihen tai puututaanko siihen jollain muulla tavalla? 
 
Keskustelun aihe saattaa olla monille kiusallinen. Siksi opettaja voi kerätä pohjustukseksi tietoa nimittelykokemuksista kirjallisesti, nimettömänä: Onko 
sinua nimitelty? Millä nimityksillä? Oletko kuullut muita nimiteltävän? Miten ja missä tilanteissa? Oletko itse nimitellyt muita? Miksi? Mikä on pahin nimitys, jota voisit kuvitella itsestäsi käytettävän? Ruotsalaistutkimusten ja -kyselyiden mukaan kahdeksasluokkalaisista tytöistä yli 40 prosenttia on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi ja nimittelykokemuksia on jopa joka toisella koulutytöllä.
 
3. Kokemuksia alkoholinkäytöstä 
Suunnitelkaa ja toteuttakaa luokassa tai koulussanne kysely, jonka tavoitteena on selvittää, missä, milloin ja kuinka paljon ikäisenne käyttävät alkoholia. Pohtikaa jo kyselyä suunnitellessanne, miten siihen voisi vastata rehellisesti ja itseään nolaamatta. 
TAI: Kirjoittakaa alkoholiin liittyvistä kokemuksista, joko omistanne tai muiden. Valitkaa otsikoksi joko Alkoholista on iloa tai Alkoholista on haittaa. 
(Nimettöminä kirjoitetut tekstit kerätään ja niihinpalataan elokuvasta keskusteltaessa.)