keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Hyvästi Afrikka

Synopsis:
Solidaarisuuden kehitysyhteistyöstä Ugandassa ammentava Hyvästi Afrikka – tarina ystävyydestä -dokumenttielokuva kuvaa naisten sisäisen muutoksen järisyttävää merkitystä yksilöille ja yhteisöille.

Dokumenttielokuvassa seurataan yli 25 vuotta Ugandassa kehitysyhteistyötä tehnyttä Riitta Kujalaa, jolla on edessään eläkkeelle jääminen ja paluu Suomeen. Ugandassa Riitta ja hänen paikallinen työtoverinsa ja ystävänsä Catherine Othieno haastavat niin papit kuin imaamit avoimeen ja tabuja rikkovaan keskusteluun naisten oikeudesta kehoonsa, seksuaalisuuteen ja elämään.

Elokuvan kolmanneksi tähdeksi nousee Daizy Kimbowa, joka mullistaa koulutuksen ansiosta koko perheensä arjen ja asenteet. Pian Riitta ja Catherine saavat kuitenkin kuulla, että joku on esittänyt heitä vastaan vakavia syytöksiä, jotka vaarantavat heidän elämäntyönsä.

Leikkaus: Niels Pagh Andersen
Kuvaus: Visa Koiso-Kanttila
Elokuvamusiikki: Marcel Vaid
Äänisuunnittelu: Janne Laine

Oppimateriaalin teemoja:
1.    Seksuaaliterveyden edistäminen
2.    Tasa-arvon edistäminen
3.    Ihmisoikeudet
4.    Järjestöjen kehitysyhteistyö

Elokuvan www-sivut

Oppimateriaali on suunnattu lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille.

Hyvästi Afrikka -dokumenttielokuvan oppimateriaalin ovat laatineet Solidaarisuuden kehitysyhteistyön ja globaalikasvatuksen asiantuntijat. Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino ry.

TAUSTATIETOA

Solidaarisuus
Solidaarisuus on kokenut suomalainen kehitysyhteistyöjärjestö. Solidaarisuus edistää naisten ja miesten tasa-arvoa, ihmisarvoista työtä ja toimeentuloa sekä kansalaisyhteiskuntien vahvistumista Nicaraguassa, Somalimaassa, Ugandassa ja Keniassa. Solidaarisuus vahvistaa ihmisten osaamista ja mahdollisuuksia toimia itse köyhyyden voittamiseksi.
Solidaarisuus toimii kestävästi. Tehokas ja pitkäjänteinen kehitysyhteistyö tuottaa kestäviä tuloksia ja työstä hyötyy noin 150 000 ihmistä.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Hyvästi Afrikka

Dokumenttielokuva ystävyydestä ja voimaantumisesta. Suomalaista Riittaa ja Ugandalaista Catherinea yhdistävät työ, yhteinen koti ja huumorintaju.

Alkuperäinen nimi:
Hyvästi Afrikka
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
84 min.
Levittäjä:
Suomen elokuvakontakti ry
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Iiris Härmä
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Riitta Kujala, Catherine Othieno ja Daizy Kimbowa