keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Iso kiltti jätti

Oppimateriaalin teemoja: Roald Dahl, mielikuvitus, unet, rajat ylittävä ystävyys, erilaisuus, pelkonsa voittaminen, rohkeus, pelot

Synopsis: 

Reipas ja utelias orpokodin tyttö Sohvi herää eräänä yönä outoon ulkoa kuuluvaan ääneen. Sohvi näkee ikkunasta valtavan suuren viittamiehen, joka kaappaa Sohvin mukaansa jättiläisten maahan, jottei Sohvi paljastaisi muille ihmisille jättiläisten olemassaoloa. Sohvi yrittää kuitenkin vakuuttaa, ettei häntä kukaan uskoisi, koska hän on vasta lapsi. Jätti osoittautuu pikkuhiljaa Sohville huolehtivaksi ja herkäksi jätiksi, jota muinoin eräs toinenkin jättiläisten maassa vieraillut lapsi nimitti IKJ:ksi eli isoksi kiltiksi jätiksi.

Ison kiltin jätin työ jättiläisten maassa on kerätä unia ja levittää sitten onnellisia ja hyviä unia ihmisten maailmassa nukkuvien ajatuksiin. Jätti tutustuttaa Sohville unien maailman salaisuudet ja taikuuden. Työtä kuitenkin vaikeuttavat suuresti vielä Isoa kilttiä jättiäkin isommat jätit, jotka saalistavat lapsia niin aamiaiseksi kuin päivälliseksi! Eikä Sohvi ole enää turvassa Ison kiltin jätin luona. Kerättyään rohkeutta Iso kiltti jätti ja Sohvi luovat suunnitelman ilkeiden jättiläisten nujertamiseksi jättiläisten maasta. Tähän suunnitelmaan kietoutuvat yhteen niin syvimmät ja pahimmat unimaailman painajaiset kuin Englannin kuningatarkin.

Roald Dahlin kirja Iso kiltti jätti julkaistiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1982. Dahlin koko tuotanto on valloittanut monien sukupolvien, niin lasten kuin aikuistenkin sydämet ja hänen kirjoistaan on tehty useita elokuvia. Elokuva Iso kiltti jätti sai ensi-iltansa vuonna 2016, samana vuonna juhlitaan myös kirjailija Dahlin 100-vuotisjuhlavuotta.

Käsikirjoittaja: Melissa Mathison (elokuva), Roald Dahl (kirjailija)

Lajityyppi: seikkailu, fantasia

Oppimateriaali on suunnattu 3.-5.-luokkalaisille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio elokuvasta.

Materiaali on julkaistu 2016. Tiedot ja linkit on tarkistettu 15.7.2016.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Iso kiltti jätti

Tilattavissa elokuvateatteriin

Roald Dahlin rakastettu “Iso kiltti jätti” herää eloon valkokankaalla. Seikkailuelokuva kertoo mielikuvituksellisen tarinan pienestä Sohvista ja Jätistä, joka tutustuttaa hänet Jättiläismaan ihmeisiin ja vaaroihin.

Alkuperäinen nimi:
The BFG
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
117 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Yhdysvallat
Ohjaus:
Steven Spielberg
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Mark Rylance, Ruby Barnhill