keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Iso kiltti jätti eli IKJ on tarina rajat ylittävästä ystävyydestä, ennakkoluuloista, mielikuvituksesta sekä pelkojensa voittamisesta. Roald Dahl käsittelee kirjassa Iso kiltti jätti jokaisen sisältä löytyviä pimeimpiä pelkoja sekä voimaa löytää sisältään valoa ja rohkeutta kohdata pelkonsa. Steven Spielberg on ikuistanut fantasiaelokuvaansa orpokodin tytön Sohvin ja Jätin yhteisen matkan kohti pelkojensa voittamista. Elokuva on vapauttava ja voimaannuttava tarina erilaisuudesta sekä sen kohtaamisesta ja hyväksymisestä.

Oppimateriaalipaketin tehtävät johdattavat oppilaan monipuolisen lukukokemuksen äärelle sekä keskustelemaan ja vertailemaan omaa lukukokemustaan ja elokuvaelämystään ryhmässä. Oppimateriaalipaketin tehtävät edistävät monilukutaidon kehittymistä. 

Elokuva on visuaalinen ja mielikuvitusta ruokkiva elokuva, joka sijoittuu niin 1980-luvun Englantiin kuin myös jättiläisten ja unien maailmaan, jossa mittasuhteet menevät aivan uusiksi. Visuaalisuutta ja mielikuvituksellisuutta hyödynnetään oppimateriaalipaketin tehtävissä. Tehtävien avulla oppilas tutustuu itseensä, saa uusia työkaluja tarinoiden ideointiin sekä oppii värioppia.

Elokuva käsittelee rohkeutta ja pelkojen voittamista. Oppimateriaalipaketin tehtävissä hyödynnetään elokuvan teemoja tunnekasvatukseen liittyvissä tehtävissä. Oppimateriaalipaketin tehtävien avulla oppilas oppii tunnistamaan pelkoon liittyviä tuntemuksia sekä hallitsemaan omaa pelkoaan sekä oppii löytämään rohkeutta itsestään. Tunnekasvatus on tärkeä osa opetusta. 

Elokuva on tarina rajat ylittävästä ystävyydestä sekä erilaisuuden kohtaamisesta ja hyväksymisestä. Oppimateriaalipaketin tehtävien avulla oppilas oppii pohtimaan ystävyyden merkitystä, asettumaan toisten asemaan sekä havainnoimaan omia tunteitaan sekä kohtaamaan erilaisuutta.

Vuonna 2016 vietetään Roald Dahlin 100-vuotisjuhlavuotta. Oppimateriaalipaketissa on materiaalia liittyen rakastettuun kirjailijaan ja hänen tuotantoonsa. Lisäksi oppimateriaalipaketin tehtävissä käsitellään kirjailijan mustaa huumoria sekä sanoilla leikittelyä.