keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Jacobin isä on arkkitehti ja Jaboc haluaisi itsekin aikuisena arkkitehdiksi.

Arkkitehti on ammatti, jonka työnkuvaan kuuluu ympäristön suunnittelu. Arkkitehti voi suunnitella isoja asuinalueita, yksittäisiä rakennuksia, asuntojen sisustuksia tai jopa huonekaluja. Arkkitehti tekee yhteistyötä muiden asiantuntijoiden kanssa. Arkkitehti suunnittelee rakennuksien ulkoasun, muodon sekä rakennuksen tilojen käytön.

Ympäristön suunnittelussa arkkitehdin pitää ottaa huomioon rakennusta tai rakennettavaa aluetta, kuten puistoa, käyttävien ihmisten tarpeet. Arkkitehdin pitää huomioida myös luonnon hyvinvointi ja sen suojelu sekä kulttuuriperinnön vaaliminen.

Suunnittelutehtävä

Valitse yksi alla olevista suunnittelutehtävistä. Muista ottaa huomioon muun muassa käyttäjien eli ihmisten tarpeet, luonnon hyvinvointi, viihtyisyys, käytännöllisyys sekä ulkonäkö.

Suunnittelutehtävän voi tehdä pienimuotoisesti paperille kirjoittamalla ja piirtämällä karttakuva ja muita suunnittelupiirroksia tai suurempana tehtäväkokonaisuutena esimerkiksi rakentamalla legoista, muovailuvahasta tai kartongista pienoistamallin.

  1. Suunnittele koulun piha-alue uusiksi. Koulussa opiskelee 1.-9. -luokkalaisia.
  2. Suunnittele lähiöön puisto, joka palvelee mahdollisimman monia käyttäjiä kuten urheilijoita, koiranulkoiluttajia, leikkiviä lapsia ja vanhuksia.
  3. Suunnittele oman kotisi sisustus uusiksi. Ota huomioon perheenjäsentesi tarpeet.

Esitelkää suunnitelmanne ja vertailkaa niitä keskenään.

Vinkki! Arkkitehtuurista kiinnostuneille oppilaille voi esitellä ja antaa tutustuttavaksi Arkkitehtuurikoulu Arkin kotisivut.