keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kiljuset! Kuva: Hannu-Pekka Vitikainen / TACK Films
  1. Huumori naurattaa ja saa ihmiset iloiseksi. Millaisia hauskoja asioita ja kohtauksia Kiljuset!-elokuvassa mielestänne on?

  2. Miten teidät saa nauramaan? Nauravatko ihmiset samoille asioille? Voiko kaikille asioille nauraa? Voiko kaikista asioista vitsailla? Mitä tarkoittaa tilannekomiikka? Osaatteko nauraa itsellenne, jos vaikka tapahtuu niin, että vastaatte johonkin kysymykseen väärin tai joku asia menee aivan pieleen?

  3. Osaatteko hyviä vitsejä? Viettäkää vitsikästä viikonpäivää, jolloin kaikki saavat keksiä tai etsiä hyvän vitsin tai harjoitella hauskan esityksen tuotavaksi kouluun toisten iloksi.

  4. Tutustukaa Jalmari Finnen kirjoittamaan Kiljusen herrasväki -kirjaan ja tutkikaa millaista tämän yli sata vuotta vanhan tekstin huumori on. Millaista huumoria henkilöiden ulkonäköön liittyy? Mitä henkilöiden ulkonäöstä kerrotaan kirjassa Liitteen 1 tekstin mukaan? Onko elokuvassa Kiljuset! kuvailtu henkilöitä samalla tavoin kuin kirjassa? Mitä mieltä olette ulkonäön, kuten lihavuuden ja laihuuden korostamisesta esimerkiksi elokuvissa tai kirjoissa? Miksi esimerkiksi jokin vamma ei ole hauska vitsailun aihe? Pohtikaa, milloin ulkonäköön ja erilaisiin elämäntilanteisiin tai luonteenpiirteisiin kohdistuva huumori voi satuttaa toista? Pohtikaa myös, miltä tuntuu itseen kohdistuva ilkeämielinen huumori?

  5. Katsokaa alla oleva kohtaus elokuvasta. Keskustelkaa yhdessä mihin kohtauksen huumori perustuu, mikä siinä on hauskaa, mille siinä nauretaan?
Kiljuset! TACK Films.