keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kiljuset! Kuva: Tiitus Petäjäniemi / TACK Films
  1. Elokuvassa Kiljuset! oli paljon Suomen pääkaupungin, Helsingin maisemia sekä patsaita ja vanhoja rakennuksia. Mitä mielenkiintoista nähtävää omalla kotiseudullasi on?

  2. Millaiset asiat ovat mielestänne kauniita, tärkeitä tai arvokkaita kotiseudullanne? Googlatkaa kotiseutunne nimi ja lisätkää hakuun vielä matkailu. Millaisia nähtävyyksiä, tekemistä tai muita asioita kotiseudustanne löysitte? Mitä haluaisitte esitellä vieraille omalta kotiseudultanne?

  3. Tunnistitteko Kiljuset!-elokuvasta Helsingin nähtävyyksiä ja maisemia? Tehkää niistä yhdessä lista.
    Katsokaa yhdessä kaksi alla olevaa kohtausta elokuvasta ja keskustelkaa millaisissa paikoissa kohtauksia on kuvattu, tunnistatteko joitakin paikkoja?
Kiljuset! TACK Films.

4. Suunnitellaan patsas! Mikä tai kuka ansaitsisi mielestänne patsaan? Jos on kyseessä joku henkilö, niin pohtikaa, pitääkö patsaan olla näköispatsas vai pitääkö patsaan liittyä henkilön saavutuksiin ja ajatusmaailmaan.
Patsaan voi tehdä myös mielikuvitusasiasta tai -henkilöstä.
Suunnitelkaa ja hahmotelkaa patsas ensin pikaisesti paperille. Piirtäkää sitten patsaastanne kuva hiilellä voimapaperille.
Muotoilkaa patsas savesta. Jotta savityö kestää polttamisen hajoamatta, täytyy savimöhkäle paukutella ja puristella alustalla hyvin ennen varsinaista muotoilua. Muistakaa myös, että liian pienet tai ohuet osat murtuvat helposti. Valmiit savityöt kuivataan vähitellen ennen polttamista.


5. Kirjoittakaa patsaastanne ja tehkää siitä matkailuesite. Kertokaa esimerkiksi ketä tai mitä patsas esittää ja millainen henkilö tai asia on kyseessä? Mihin patsaanne on pystytetty?