keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuva on tehty stop motion -animaatiotekniikalla. Tekniikan avulla liikkumattomat esineet saadaan liikkumaan elokuvissa. Tekniikka toimii siten, että esinettä liikutetaan vähän kerrallaan ja jokainen muutos valotetaan filmille (tai kuvataan videolle) ruutu kerrallaan. Kun kuvattu filmi näytetään normaalinopeudella, peräkkäin nopeasti vaihtuvat kuvat näyttävät liikkuvan.

Kokeilkaa tehdä itse lyhyt animaatio. Sen voi toteuttaa esimerkiksi muovailuvahalla, paperileikkeillä, legoilla, leluilla, huonekaluilla… Anna lasten kuvata kameralla tai videokameralla esinettä, jota he aina liikuttavat vähän. Kootkaa kuvista gif-animaatio; apuna voitte käyttää verkossa toimivia gif-generaattoreita, esim. GIFMaker.me. Jos teillä on käytössä videokamera ja editointiohjelma, voitte tehdä pidemmänkin animaation. 

Näillä ohjeilla pääset alkuun ensimmäisen animaation tekemisessä!

Mikäli tietokoneavusteisen animaation tekeminen on liian aikaa vievää tai haastavaa, voit havainnollistaa animaation periaatetta lapsille uuden passin avulla. Uusissa passeissahan on hirvi, joka juoksee, kun passia plärää nopeasti. Tehkää yhdessä lasten kanssa samanlainen pläräämällä toimiva animaatiokirjanen. Voitte ottaa valmiin vihon tai tehdä sellaisen itse saksien ja nitojan avulla. Jokainen lapsi voi valita, millaisen hahmon ja liikkeen haluaa tehdä. Kannattaa kuitenkin valita varsin yksinkertainen hahmo. Piirtäkää vihon reunaan samaan kohtaan kuvia, joissa liike on vaihtunut vain hieman edellisestä kuvasta. Katsokaa lopuksi yhdessä, mitä kaikkea olette saaneet liikkumaan.

Vinkki! Lisää animaatioista ja niiden tekemisestä löydät esimerkiksi Koulukinon Wallace & Gromit -oppimateriaalista.