keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Tässä materiaalissa on paljon ilmaisutaidon harjoituksia. Kaikenlaisessa draamatyöskentelyssä on tärkeää, että lapset sitoutuvat draamaan ja että he saavat lämmitellä ennen varsinaista työskentelyä. Materiaaliin sopivat alkulämmittelyksi esimerkiksi lampaan aamuvenyttely, ujo lammas tai vahtikoiran irvistys:

Lampaan aamuvenyttely Jaa lapset pareihin, jotka seisovat vastakkain. Toinen lapsista on lammas, toinen on peili. Lammas tekee hitaasti aamuvenyttelyliikkeitä, jotka voivat olla millaisia tahansa. Peili toistaa ne perässä. Vaihtakaa rooleja.
Ujo lammas Tähän tarvitaan lammaspehmolelu tai vastaava. Istukaa piirissä lattialla. Kerro lapsille, että käsissäsi oleva lammas haluaisi esittäytyä lapsille, mutta se on valitettavasti hyvin ujo. Kuiskaa hyvin pienellä äänellä “Minä olen lammas.” Anna lampaan kiertää piirissä niin, että jokainen lapsi saa kuiskata “Minä olen lammas.” Toisella kierroksella lammas on hieman rohkaistunut, ja kuiskaa saman hieman kovempaa. Ääni voimistuu joka kierroksella, kunnes lopulta karjutte täysiä: “MINÄ OLEN LAMMAS!” Anna lampaan johdattaa teidät seuraavaan tehtävään.
Vahtikoiran irvistys Istukaa piirissä lattialla. Kehota lapsia miettimään joku karmea irvistys, jolla vahtikoira yrittää pelotella lampaita. Ota itse kasvoillesi irvistys, ja käänny vieressäsi istuvaa lasta kohti. Tämän tulee ottaa kasvoilleen sama irvistys. Kun olette hetken irvistäneet toisillenne, lapsi ottaa kasvoilleen itse valitsemansa irvistyksen ja kääntyy seuraavaa lasta kohti, joka vastaavasti ottaa kasvoilleen saman ilmeen, ennen kuin vaihtaa omaan irvistykseensä ja kääntyy taas seuraavaa lasta kohti. Piirin lopussa otat itse vastaan viimeisen irvistyksen.