keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Elokuvassa ei ollut puhetta. Ymmärsittekö silti hahmojen ajatuksia ja tunteita? Miten se on mahdollista?

2. Miettikää, millainen suhde eri hahmoilla oli toisiinsa. Mistä huomasitte sen? Miten esimerkiksi lampaat suhtautuivat isäntäänsä ja toisinpäin? Tai millainen suhde oli lampailla ja Vuhku-koiralla? Tai lampailla ja rankkurilla?

3. Elokuvassa eläinten ilmeet ja käytös olivat hyvin ihmisten kaltaisia. Miltä ihmisten kasvot näyttävät, kun he ovat iloisia, vihaisia, surullisia tai pelkäävät? Piirtäkää sellaiset kasvot. Nouskaa sitten seisomaan ja miettikää, miten noita tunteita muuten ilmaistaan. Ajatelkaa esimerkiksi surullista asiaa ja miettikää, missä kohtaa kehoa se tuntuu. Mitä tapahtuu ryhdille, käsille, päälle…?

4. Opettaja jakaa kaikille vesiväripaperin, joka on jaettu neljään osaan. Etukäteen kannattaa valita myös musiikkia, joka sopii eri tunnetiloihin. Pyydä lapsia maalaamaan yhteen osaan iloinen tunne samalla kun soitat iloista musiikkia, toiseen surullinen kun soitat surullista musiikkia jne. Tarkastelkaa yhdessä kaikkien maalauksia. Onko niissä yhtäläisyyksiä? Onko tunteilla värejä?

Tunnetaidot – linkkivinkkejä: