keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Elokuvassa ilmaistaan sanattomasti tunteita, mutta myös ajatuksia, suunnitelmia, aikomuksia… Miettikää yhdessä, miten lampaat viestivät asioita toisilleen ja Vuhku-koiralle. Miten sinä ilmaisisit asioita kaverillesi, kun et voisi puhua? Yrittäkää lainata jotain kaverilta puhumatta. Miten lainaisitte esimerkiksi kynän, sateenvarjon, uimapuvun, vesipullon? Keksikää itse mielikuvituksekkaampia asioita, joita lainata. Miten lainaisitte vaikkapa elefantinkärsänpuhdistimen?

Pohtikaa myös, kertovatko ihmiset asioita huomaamattaan. Miltä näyttää lapsi, jolla on kova pissahätä? Joku, jota on juuri sattunut jalkaan? Joku, jonka eteen laitetaan lautasellinen tämän inhokki- tai lempiruokaa? Joku, joka on salaa ihastunut toiseen?

2. Leffassa lampaat pukeutuvat ihmisiksi ja menevät ravintolaan. He yrittävät katsoa ihmisiltä mallia, kuinka ravintolassa kuuluu käyttäytyä. Se ei kuitenkaan ihan onnistu – lampaat matkivat myös kaikkea, mitä ei kuulu matkia.

Jakakaa ryhmä ihmisiin ja lampaisiin niin, että muutama lapsi on tilanteessa “oikeasti” ja lampaat yrittävät heitä katsomalla selvittää, kuinka tilanteessa kuuluu käyttäytyä. Aloittakaa niin, että lapset näyttävät, miten oikeasti kuuluu tehdä, ja alkakaa sitten keksiä hassuja juttuja, joita lampaat toistavat. Tilanteeksi voi ottaa esim. koulun ruokalan, jonkun tietyn oppitunnin, uimahallin…

3. Elokuvassa rankkurin vangitsemat eläimet yrittävät näyttää mahdollisimman viehättäviltä, kun mahdollinen uusi omistaja tulee valitsemaan itselleen lemmikin. Miettikää erilaisia eläimiä, jotka rankkuri on vanginnut. Käyttäkää mielikuvitusta! Mistä rankkuri sai eläimen kiinni? Kuinka? Mitä eläin tekisi kaupungissa? Esittäkää lopuksi eläintä. Miten se liikkuu? Mitä se syö ja miten? Miten eläin yrittäisi näyttää mahdollisimman viehättävältä?