keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Liisa Ihmemaassa

Oppimateriaalin teemoja: Viktoriaaninen aika, Ihmemaan miljöö, identiteetti, hahmogalleria, ihmetteleminen ja kyseenalaistaminen, filosofia ja paradoksit, nonsense-huumori, tarinan erilaiset versiot ja elokuva-arvostelu.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 5.-9.-luokkalaisille.
 

SYNOPSIS

Liisa seikkaili Ihmemaassa ensimmäisen kerran jo lapsena. Nyt hän on varttunut 19-vuotiaaksi neidoksi, joka elää isänsä kuoltua kaksistaan äitinsä kanssa ja koettaa päättää, mitä elämältään haluaa.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun loppupuolelle. Ajan hengen mukaiset, viktoriaaniset sovinnaissäännöt uhkaavat Liisan vapautta, kun perhe seurapiireineen painostaa häntä avioon aatelislordi Ascotin kanssa. Omapäinen Liisa ei kuitenkaan halua naimisiin tylsän lordin kanssa, vaan on kiinnostunut ihan muista asioista. Kesken järjestetyn kosiojuhlanhän huomaa jotenkin tutun oloisen kanin ja karkaa sen perässä puutarhaan ja sieltä lopulta metsän siimekseen. Pian hän putoaa maan onkaloon ja päätyy ihmeelliseen, unenkaltaiseen maailmaan, siihen samaan Ihmemaahan, jossa hän jo lapsena vieraili.

Asiat ovat ennen hassun omituisessa maassa muuttuneet ikävään suuntaan. Satuolentojen elämä on käynyt pelottavaksi ja kurjaksi, sillä nykyään Ihmemaata hallitsee julma Punainen kuningatar uskollisen Herttajätkän avustuksella. Nyt kaikki joutuvat pelkäämään päänsä menettämistä.

Punaisen kuningattaren vastustajat kannattavat Valkoista kuningatarta. He haluavat Liisan auttavan heitä. He tietävät, että on olemassa legenda, jonka mukaan Liisa palaa Ihmemaahan pelastamaan heidät Punaiselta kuningattarelta ja tämän kamalalta Jappervokki-hirviöltä.

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Tuula Niiniranta ja Annika Henriksson.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2010. Linkit on tarkistettu 10.7.2014.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Liisa Ihmemaassa

Hullua Hatuntekijää esittää JOHNNY DEPP ja MIA WASIKOWSKA on 19-vuotias Liisa, joka palaa nuoruutensa hullunkuriseen maailman ja tapaa kaikki vanhat ystävät: Kanin, Tittelityyn ja Tittelitomin, Hiiren, Kaalimadon, Veijarikissan ja tietysti Hatuntekijän. Niin Liisa lähtee mielikuvitukselliselle matkalle saadakseen selville todellisen kohtalonsa ja tehdäkseen lopun Herttarouvan hirmuvallasta.

Alkuperäinen nimi:
Alice in Wonderland
Julkaisuvuosi:
2010
Pituus:
110 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Walt Disney Studios Motion Pictures Finland
Tuotantomaa(t):
USA
Ohjaus:
Tim Burton
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Johnny Depp, Mia Wasikowska, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Crispin Glover